Logo

Εντοπίστηκαν οι συντάκτες του ''e-mail της χρεοκοπίας''



 
 

e-mail_14-3-2011Στα ίχνη αυτών που συνέταξαν και κατάφεραν να αναρτήσουν στο διαδίκτυο το ανώνυμο e-mail, περί επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας και επιστροφής της στη δραχμή, βρίσκεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σήμερα, Δευτέρα έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι οι κατά νόμο υπεύθυνοι των ιστοσελίδων και των blogs που δημοσίευσαν  την ανώνυμη επιστολή, την οποία είχε συντάξει ένα δήθεν υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο. Την εκτίμησή της αυτή τη βασίζει στο γεγονός ότι το επίμαχο e-mail εστάλη ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά σημεία : ένα ίντερνετ καφέ και από τα γραφεία εταιρείας.

Το ανώνυμο e-mail, υπενθυμίζεται ότι διακινήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Αρχικά αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα με υψηλή επισκεψιμότητα και στη συνέχεια έγινε αναπαραγωγή του από άλλες ιστοσελίδες και blogs.

Ο συντάκτης του περιέγραφε ένα σενάριο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας που θα σημειωνόταν στις 25 Μαρτίου 2011, αναφέροντας διάφορα συγκλονιστικά γεγονότα η κατάληξη των οποίων θα ήταν δήθεν η πτώχευση και η επιστροφή στη δραχμή.

e-mail2_14-3-2011Αποτέλεσμα της διάδοσης του περιεχομένου του e-mail ήταν η πρόκληση ανησυχίας σε επενδυτές και καταθέτες οι οποίοι έσπευσαν στις τράπεζες για να «σηκώσουν» τα χρήματά τους.

Μάλιστα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι καταθέτες προέβησαν σε ανάληψη ποσών, το σύνολο των οποίων ανήλθε συνολικά στα  πενήντα εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που «ταρακούνησε» τις διοικήσεις των τραπεζών.

Με όλα αυτά τα δεδομένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που παρήγγειλε την έρευνα την οποία διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις