Logo

Γάτα - φύλακας άγγελος



 
 

ctlfsvr_14-3-2011Μετά από μία ασυνήθιστα βαριά επιληπτική κρίση, η ζωή του νεαρού Νέιθαν Κούπερ κρεμόταν  από μία κλωστή και δεν θα βρισκόταν εδώ σήμερα αν δεν ήταν η γάτα του, η Λίλι.

Η Λίλι είναι μία ασυνήθιστη γάτα που ενεργεί ως ένα ευαίσθητο ιατρικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει τις κρίσεις - από τις οποίες ο ιδιοκτήτης της πάσχει σε εβδομαδιαία βάση - προτού να συμβούν και σπεύδει να προειδοποιήσει τους γονείς του φοιτητή!

«Κανονικά, είναι πολύ ήσυχη. Όταν όμως αντιλαμβάνεται ότι ο Νέιθαν πρόκειται να πάθει κρίση, αρχίζει να τρέχει πάνω-κάτω στις σκάλες και να νιαουρίζει με όλη τη δύναμη της φωνής της», λέει η μητέρα του νεαρού.

«Έχει σίγουρα κάποιου είδους αίσθηση, πράγμα που  σημαίνει ότι ξέρει για τις κρίσεις πριν συμβούν, με αποτέλεσμα να αποτρέπουμε τον Νέιθαν από το να πέσει πάνω σε κάτι ή να χτυπήσει σε κάποιο έπιπλο», συμπλήρωσε.

Η οικογένεια, που ζει στο Bournemouth της Βρετανίας, έχει τη Λίλι περίπου ένα χρόνο, αλλά η κα. Κούπερ πιστεύει ότι το κατοικίδιο ζώο έχει σώσει ήδη τη ζωή του γιου της, τουλάχιστον μία φορά: «Μετά από μία κρίση, ο Νέιθαν σταμάτησε να αναπνέει  και η Λίλι ανησύχησε πραγματικά. Τότε, άρχισε να γλείφει το στόμα του και, με κάποιον τρόπο, κατάφερε να κάνει τον Νέιθαν να αναπνέει και πάλι. Έκτοτε, δεν φεύγει ποτέ από το πλευρό του».

Αργότερα, ένας γιατρός είπε στην κ. Κούπερ ότι δεν είναι ασυνήθιστο τα κατοικίδια ζώα να έχουν την ικανότητα  να αισθάνονται επικείμενες κρίσεις επιληψίας.

Ορισμένοι ειδικοί, μάλιστα, έχουν υποστηρίξει ότι η οξεία αίσθηση της όσφρησης που έχουν οι γάτες και οι σκύλοι, βοηθάει στο να ανιχνεύουν σχεδόν ανεπαίσθητες χημικές αλλαγές που συμβαίνουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Λαμπραντόρ ανιχνεύει τα επίπεδα σακχάρου !


Τελευταίες Ειδήσεις