Logo

Μειώνει το αλκοόλ στις μπύρες της η Heineken



 
 

brbttl_14-3-2011Η Heineken σχεδιάζει να μειώσει την περιεκτικότητα του αλκοόλ σε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά προϊόντα της, καθώς υπέγραψε σε μια συμφωνία της Βρετανικής κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία.

Η επιχείρηση, η οποία παράγει τις μπύρες Heineken, Foster, John Smith και Kronenbourg, δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποια από τις παραπάνω μάρκες της θα υποστεί μείωση στην περιεκτικότητά της σε αλκοόλ.

 

 

Ο Γραμματέας Υγείας, Άντριου Λάνσλι, θέλει να συμμετάσχουν μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών σε αυτή τη συμφωνία ως εθελοντική κίνηση για την μείωση του ποσού της ανθυγιεινής ζάχαρης, του αλατιού και του λίπος στο φαγητό, αλλά και για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πίνουν υπεύθυνα.

Στο πλαίσιο της χθεσινής ανακοίνωσής της, η Heineken, η οποία παράγει επίσης τους μηλίτες Bulmers και Strongbow, ανέφερε ότι θα αναγράφει πληροφορίες σχετικά με τις μονάδες αλκοόλ που περιέχονται σε κάθε επώνυμο προϊόν της.

Αύριο, ο κ. Λάνσλι θα αποκαλύψει τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από περίπου 150 άλλες εταιρείες και ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει και άλλες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικά ιδρύματα να ενταχθούν σε αυτή τη συμφωνία ευθύνης.

Ο υπουργός υπηρεσιών φροντίδας, Πολ Μπέρστοου, δήλωσε ότι η κίνηση της Heineken ήταν “πολύ σημαντική για την αλλαγή της προσέγγισης των εταιρειών και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών”.

«Είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι μεγάλες εταιρείες είναι πρόθυμες να αναλάβουν ένα μέρος της ευθύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ», είπε ο κ. Μπέρστοου και προσέθεσε: «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θέλω περισσότερες εταιρείες, φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς του δημόσιου τομέα να ενωθούν μαζί μας, συμβάλλοντας πραγματικά στην βελτίωση της υγείας του έθνους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις