Logo

Απολογήθηκε ο Χρήστος Τζέκος



 
 

tzekos_14-03-2011Στη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών κινήθηκε η απολογία του Χρήστου  Τζέκου.

Ο κατηγορούμενος προπονητής  άνοιξε,  τη Δευτέρα, τον κύκλο των απολογιών στη δίκη για το καταγγελλόμενο ως «μαϊμού» τροχαίο ατύχημα, που είχαν δηλώσει ότι είχαν, τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004,  οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου.

Η τελευταία επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση.

Όμως, αν και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να απολογηθεί, απουσίαζε και πάλι  από τη διαδικασία,  λόγω ενός οικογενειακού θέματος  που αντιμετωπίζει.

Απών ήταν για άλλη μια φορά  και ο Κ. Κεντέρης, ο οποίος  βρίσκεται εδώ και καιρό στο εξωτερικό,  λόγω  προβλήματος υγείας της συζύγου του.

Έτσι, η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του προπονητή των δύο αθλητών Χρήστου Τζέκου, ο οποίος, εκτός από το σχετικό με τη δήλωση του τροχαίου ατυχήματος αδίκημα (ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση), κατηγορείται επιπλέον για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Τζέκος δέχθηκε "βροχή" ερωτήσεων από τους δικαστές, οι οποίοι, με αφορμή τις απαντήσεις του, τόνισαν ότι στην υπόθεση «υπάρχουν πολλές συμπτώσεις».

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η επισήμανση αυτή δείχνει ότι οι δικαστές διατηρούν πολλές αμφιβολίες για την  αξιοπιστία των ισχυρισμών του κατηγορουμένου. 

Αναλυτικότερα, ο  Χρ. Τζέκος απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε, μεταξύ άλλων:

μέλημα πολλών παραγόντων του εξωτερικού ήταν να μας πετάξουν έξω από τους αγώνες»

δέχθηκα πιέσεις από όλο τον κόσμο και από την ίδια την ολυμπιακή επιτροπή, προκειμένου να μην κατέβουν στους αγώνες οι δύο αθλητές»

κάναμε αγώνα επί σειρά ετών για να είναι οι δύο αθλητές έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας»

η Κατερίνα Θάνου βρισκόταν στην καλύτερη φόρμα της καριέρας της».

αν δεν εκβίαζαν τη γυναίκα και το παιδί μου, δεν θα είχαμε παραδώσει τις διαπιστεύσεις»

τα σκευάσματα που βρέθηκαν στην αποθήκη μου ήταν καθ’ όλα νόμιμα. Τίποτα παράνομο δεν βρέθηκε, όλα ήταν ένα κόλπο»

*«το λάθος μου ήταν ότι δεν κατάλαβα από την αρχή ότι στόχος σ’ αυτή την υπόθεση ήταν να πετάξουν τους δύο αθλητές έξω από τους αγώνες. Η κρίση μου δεν ήταν καλή, γιατί εκείνο το διάστημα είχα χάσει τον πατέρα μου»

έμαθα για το τροχαίο, όταν με ειδοποίησε ο Κώστας Κεντέρης για να φροντίσω ώστε να απομακρυνθεί από το δρόμο η μηχανή του»

Δεν ειδοποίησα την τροχαία γιατί, από όσα έμαθα, στο ατύχημα δεν είχε εμπλακεί άλλο όχημα»

Όταν πήγα στο ΚΑΤ , είδα τον Κώστα Κεντέρη να φοράει κολάρο»

Η δίκη συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2011 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις