Logo

Ένας αγνοούμενος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας



 
 

thermi_29-10-2010Ένας 60χρονος άνδρας εξακολουθεί να αγνοείται από χθες το βράδυ στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας...

που το τελευταίο εικοσιτετράωρο σαρώνει τη Βόρειο Ελλάδα καθώς και όλη τη χώρα.

Ο 60χρονος, τον οποίο συνεχίζουν να αναζητούν τα σωστικά συνεργεία, έσπευσε να βοηθήσει τον 22χρονο γιό του,ο οποίος είχε βγάλει τις κορίνες που είχαν θέσει οι αρχές αποκλείοντας το δρόμο και είχε εγκλωβιστεί στο χείμαρρο.

Ο άνδρας, πήγε να βοηθήσει τον 22χρονο γιο του ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο χείμαρρο. Ο νεαρός είχε προηγουμένως αφαιρέσει τις κορίνες που είχαν βάλει οι αρχές για να αποκλείσουν το δρόμο, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να προσπελάσει το υδάτινο εμπόδιο. Ωστόσο, εγκλωβίστηκε και κάλεσε σε βοήθεια τους γονείς του. Εκείνοι έτρεξαν στο σημείο, όμως τα νερά παρέσυραν και αυτούς.

Η μητέρα και ο γιος σώθηκαν μερικές ώρες αργότερα από τα σωστικά συνεργεία. Ο πατέρας, όμως, εξακολουθεί να αγνοείται.

Επίσης, άνδρες της ΕΜΑΚ διέσωσαν δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε δύο ταράτσες, στην Αγία Ζώνη.

Ειδικότερα, λογω της σφοδρής κακοκαιρίας :

*Στη Θεσσαλονίκη η πυροσβεστική από τις 4 τα ξημερώματα δέχθηκε 14 κλήσεις για απάντληση υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

*Στη Χαλκιδική κόπηκε στα δύο η χερσόνησος της Σιθωνίας και μόνο μετά από πολύωρες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα συνεργεία κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο.

Επιπλέον 14 σπίτια και υπόγεια πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή, ενώ στο Πόρτο Κουφό και στην Τορώνεια διασώθηκαν ένας ηλικιωμένος και ένα ζευγάρι που είχαν εγκλωβιστεί ο πρώτος στο πλημμυρισμένο σπίτι του και το ζεύγος σε υπόγειο.

*Στην Κομοτηνή ματαιώθηκε η παρέλαση λόγω της καταιγίδας και των έντονων ανέμων. Οι κλήσεις που καταγράφηκαν συνολικά για κοπή δέντρων στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη ανέρχονται στις 28 .Στην Ξάνθη και την Κομοτηνή έχουν δεχθεί 28 κλήσεις για κοπές δέντρων. Η καταιγίδα και οι θυελλώδεις άνεμοι στην Κομοτηνή οδήγησαν τις αρχές στην ματαίωση της παρέλασης.

*Στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 150 κλήσεις για απάντληση υδάτων, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονταν από την Ελευσίνα και την Ηλιούπολη. Επιπλέον, πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσοκομείου Σωτηρία και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στην Αθήνα η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σήμερα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έρχονται και πάλι βροχές ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι έντονα στις περισσότερες περιοχές της Αττικής. Λόγων των θυελλωδών δεν απέπλευσε από την Καβάλα το πλοίο ΘΕΟΦΙΛΟΣ το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια προς Σάμο, Χιο και Μυτιλήνη.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη δεν αναχωρούν τα πλοία από τον Άγιο Κωνσταντίνο, από την Αλεξανδρούπολη, από το πορθμείο Καβάλας - Πρίνου και από το Λαύριο, ενώ από Ραφήνα πραγματοποιείται μόνο ο απόπλους για Μαρμάρι. Παράλληλα, δεν θα αναχωρήσουν από το Ηράκλειο τα πλοία «νήσος Χίος» από Πειραιά και «Φλαιν Κάτ 4».

Σημειώνεται, ότι από αύριο θα αρχίσει σταδιακά η βελτίωση του καιρού και θα πέσουν οι άνεμοι, ενώ θα υπάρχει παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις