Logo

Πώς να συντηρήσετε τα τεχνητά νύχια



 
 

rtfclnls_15-3-2011Τα τεχνητά νύχια είναι μία πολύ δημοφιλής τάση μεταξύ των γυναικών διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

Δεν είναι δύσκολο να μακρύνουν - όπως συμβαίνει με τα φυσικά νύχια - κι επιπλέον, δεν σπάνε εύκολα και μπορείτε να τα βάλετε εύκολα χωρίς να ανησυχείτε πια για τα εύθραυστα, μη - υγιή φυσικά σας νύχια.

Αν ακολουθείτε ορισμένες συμβουλές συντήρησης των τεχνητών νυχιών, θα μπορείτε να καμαρώνετε για τα όμορφα χέρια σας, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν προβλήματα υγείας.

Καταρχήν, αν και μπορεί να στοιχίζει λίγο παραπάνω, θα πρέπει να γίνεται τακτική συντήρηση κάθε 3 - 4 εβδομάδες.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν βάζετε τεχνητά νύχια είναι ότι η χημική ουσία με την οποία έχουν αναμειχθεί, θα πρέπει να περιέχει Αιθυλικό Μεθακρυλικό. Είναι λίγο δαπανηρή, αλλά, τουλάχιστον, θα είστε σίγουρες ότι δεν θα σας προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Μερικά ινστιτούτα ομορφιάς, μπορεί να χρησιμοποιούν ένα φθηνότερο χημικό, το Μεθυλικό Μεθακρυλικό. Αποφύγετέ το, διότι μπορεί να σας κάνει ιδιαίτερα ευπαθείς σε πολλές αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμούς του δέρματος και ακανόνιστη ανάπτυξη των νυχιών. Δεδομένου ότι τα τεχνητά νύχια κολλάνε επάνω στα φυσικά σας ή “ζωγραφίζονται” με τζελ από πάνω τους, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ν’ αναπτυχθούν μύκητες ή βακτήρια εάν υπάρχει έλλειψη της κατάλληλης συντήρησης.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία αφαίρεσης των τεχνητών νυχιών μπορεί να είναι αρκετά σκληρές, δεδομένου ότι αποδυναμώνουν τα τεχνητά, καθώς και τα φυσικά νύχια σας και τα αποχρωματίζουν. Είναι καλύτερα επομένως να μην χρησιμοποιείτε τα αποσβεστικά χημικά που περιέχουν ακετόνη, η οποία είναι πραγματικά σκληρή με τα νύχια. Αυτές οι χημικές ουσίες, επίσης, στεγνώνουν τα πετσάκια των νυχιών και τα κάνουν επιρρεπή σε λοιμώξεις.

Τέλος, η τακτική ενυδάτωση της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα έλαια νυχιών ή κρέμες, είναι απαραίτητη αν θέλετε ν’ αποφύγετε να αποξηρανθούν τα πετσάκια και να έχετε πιθανότητες μόλυνσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Έχετε όρεξη για καλλιτεχνίες; Ας φτιάξουμε νύχια!

Πώς να κάνετε μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι

Η νέα τάση της μόδας στα νύχια



Τελευταίες Ειδήσεις