Logo

Προστασία της επιδερμίδας τον χειμώνα



 
 

beautiful-skin_29-10-2010 Τώρα που ήρθε ο χειμώνας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε να παραμείνει το δέρμα μας υγιές και λαμπερό.

Η επιδερμίδα μας αποτελείται από αρκετές στοιβάδες και αντιδρά στις απότομες καιρικές αλλαγές με εμφανή αρνητικά σημάδια, μερικά από τα οποία είναι και οι ρυτίδες, οι πανάδες και γενικότερα, η πρόωρη γήρανση του δέρματος. Προκειμένου να αποφύγουμε όλες αυτές τις αρνητικές συνέπειες, θα πρέπει να κάνουμε συστηματική περιποίηση σε καθημερινή βάση.

Το νερό είναι βασικό στοιχείο για το δέρμα μας. Η έλλειψή του, δημιουργεί ξηρότητα, κοκκινίλες και γενικότερο ερεθισμό. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι το 80% του δέρματος ενός μωρού, περιέχει νερό! Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να επιλέγουμε καλλυντικά πλούσια σε πολυβιταμίνες και να φροντίζουμε να πίνουμε τουλάχιστον 1,5 – 2 λίτρα νερό την ημέρα, προκειμένου να αποβάλουμε τις βλαβερές τοξίνες απ’ τον οργανισμό μας και να ενισχύσουμε την καλή εμφάνιση και άμυνα της επιδερμίδας  μας.

Για την καταπολέμηση της ξηρότητας, καλό είναι να επιλέγουμε πλούσιες ενυδατικές κρέμες που βοηθούν στην άμεση θρέψη και αναζωογόνηση του δέρματος. Μπορούμε επίσης, να χρησιμοποιούμε ενυδατικές μάσκες 2 φορές την εβδομάδα για ακόμη καλύτερη προστασία.

Εάν έχουμε πρόβλημα ακμής, είναι πολύ σημαντικό να επισκεφθούμε κάποιον δερματολόγο, σε περίπτωση που το πρόβλημα χειροτερεύει τον χειμώνα.

Είναι επίσης γνωστό, ότι το αντηλιακό δεν είναι σημαντικό  μόνο για το καλοκαίρι. Τον χειμώνα, μπορεί ο καιρός να είναι κρύος, αλλά ο χειμερινός ήλιος και το χιόνι, μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι εχθροί για το δέρμα μας. Γι’ αυτό και είναι καλό να χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στο πρόσωπο, τα χέρια και όποιο άλλο σημείο του δέρματός μας είναι εκτεθειμένο.

Εξίσου σημαντική κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι και η απολέπιση. Κάνοντας ελαφρά απολέπιση τακτικά, απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας και οι ενυδατικές κρέμες απορροφώνται γρηγορότερα και γίνονται  πιο αποτελεσματικές.    

 Σε περίπτωση που το δέρμα μας εμφανίσει κοκκινίλες, το θυμάρι και η λεβάντα μπορούν να γίνουν  οι καλύτεροί μας σύμμαχοι, λόγω των καταπραϋντικών τους ιδιοτήτων. Η εφαρμογή τους συνιστάται ιδιαίτερα στις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.

 Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να προστατεύουμε και τα χείλη μας, χρησιμοποιώντας βούτυρο κακάο. Αν έχουμε σκασμένα χείλη, θα πρέπει να επαναλάβουμε αρκετές φορές την ημέρα.

Επίσης, πρέπει να προστατεύουμε και τα χέρια μας, καθώς το δέρμα σ’ εκείνη την περιοχή είναι πολύ λεπτό και πολλές φορές τα γάντια δεν προσφέρουν επαρκή προστασία. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα που να περιέχει βαζελίνη, φυτικά έλαια και σιλικόνη, καθώς αυτά τα συστατικά δημιουργούν μία προστατευτική «ασπίδα». Σε περίπτωση που τα χέρια μας είναι σκασμένα, απλώνουμε ένα πολύ παχύ στρώμα κρέμας και αφήνουμε να ενεργήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τέλος, εξίσου σημαντικός παράγοντας για ένα υγιές δέρμα, είναι και η σωστή διατροφή. Η ποιότητα και η υφή του δέρματος, βελτιώνονται αισθητά  όταν η διατροφή μας είναι πλούσια σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια, πουλερικά και ελαιόλαδο. Τα μέταλλα, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά, βοηθούν στη σύσφιξη, την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος.

 

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις