Logo

Έτοιμες να εκραγούν οι βόμβες



 
 

pipe-bomb_30-10-2010«Ενεργός» ήταν ο μηχανισμός που βρέθηκε σε αμερικανικό αεροσκάφος και θα είχε τη δυνατότητα να το καταρρίψει αν...

είχε εκραγεί, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Το αεροσκάφος μετέφερε εμπορεύματα, ενώ έκανε τράνζιτ στο γερμανικό αεροδρόμιο της Κολονίας.

Το παγιδευμένο δέμα που εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Ιστ Μίντλαντς, προοριζόταν για μια συναγωγή στο Σικάγο. Εξάλλου παρόμοιου τύπου παγιδευμένο δέμα βρέθηκε και στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι το οποίο προερχόταν από την Υεμένη και είχε τελικό προορισμό επίσης μια εβραϊκή συναγωγή στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών και το οποίο επίσης θα μπορούσε να είχε εκραγεί όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Υεμένης.

Αυτό έκανε την Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών να δηλώσει επίσης ότι θα δράσει άμεσα για να σταματήσουν οι μεταφορές όλων των ασυνόδευτων δεμάτων από την Υεμένη προς την Βρετανία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα καθώς και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Μπάρακ Ομπάμα εξήρε τη συνεργασία και τον επαγγελματισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και τόνισε ότι η ασφάλεια των λαών είναι η προτεραιότητα όλων. Παράλληλα ο Τζον Μπρέναν, κύριος σύμβουλος του Μπάρακ Ομπάμα σε θέματα τρομοκρατίας, τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Υεμένης και τον διαβεβαίωσε για τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες του λαού και της κυβέρνησης της Υεμένης κατά της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο. Ο Μπρέναν τόνισε την ανάγκη "στενής συνεργασίας" των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας του συνέλαβαν σε σπίτι στη Σαναά μια γυναίκα, ως ύποπτη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων. "Η Υεμένη δεσμεύεται στη διεθνή κοινότητα να αγωνιστεί για την πάταξη της τρομοκρατίας, ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ν' αναμιχθεί στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία με τα δικά μας μέσα και τις δικές μας δυνατότητες", δήλωσε ο Αμπντάλα Σάλεχ.

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, που ενοχοποιούν την Αλ Κάιντα για τα περιστατικά, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Τέλος η Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε αεροπορική μεταφορά φορτίου από την Υεμένη, στο πλαίσιο του διεθνούς συναγερμού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις