Logo

Λιβύη: ''Οδύσσεια" βομβαρδισμών



 
 

libya_23-3-2011Τη συμμετοχή και άλλων αραβικών χωρών, πλην του Κατάρ που ήδη λαμβάνει μέρος, στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη, ανήγγειλε αργά την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας: «Προσεχώς θα υπάρξουν και άλλες αραβικές συμμετοχές στον συνασπισμό»

Λίγο πριν είχαν σημειωθεί οκτώ ισχυρές εκρήξεις σε βάση του λιβυκού πεζικού στην περιοχή Τάουρα, που απέχει 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Ειδικότερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες το απόγευμα της Τετάρτης «ακούστηκαν τέσσερις μεγάλες εκρήξεις και μετά από λίγα λεπτά άλλες τέσσερις, από τα ανατολικά της πρωτεύουσας».

Την ίδια ώρα βομβαρδίστηκε από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο της πόλης Μιζουράτα, η οποία απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, κατά την τρίτη ημέρα συναντήσεων των 28 πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ «δεν ελήφθη απόφαση για τίποτε», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά διπλωμάτης της συμμαχίας.

Έτσι, ούτε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των χωρών μελών της Συμμαχίας, ώστε να αναλάβει το ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις