Logo

Λιβύη: ''Καταιγίδα'' πυραύλων με θύματα αμάχους



 
 

libya9_24-3-2011Αμάχους σκοτώνει, κατά κύριο λόγο, η δυτική συμμαχία - τη διοίκηση της οποίας αναλαμβάνει πλέον το ΝΑΤΟ με τους συνεχείς βομβαρδισμούς στη Λιβύη!

Μάλιστα, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχήμ, οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις στο πλαίσιο της «Αυγής της Οδύσειας», ανέρχονται  στους 100.

Συγκεκριμένα,  ο Μούσα Ιμπραχήμ δήλωσε:«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις μάχονται στο πλευρό των ανταρτών. Αυτό δεν το επιτρέπει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.

Πιθανόν σήμερα οι αεροπορικές επιδρομές θα πλήξουν τα κέντρα τηλεπικοινωνιών και μεταδόσεων (...) Αυτό, αν συμβεί, θα είναι ανήθικο και παράνομο. Πρόκειται για πολιτικούς στόχους.

Κρατήσαμε το λόγο μας. Έχουμε κηρύξει κατάπαυση πυρός. Απαντάμε μόνο στις αεροπορικές επιδρομές, που είναι δικαίωμά μας, ενώ οι αντάρτες στα ανατολικά επιτίθενται στο στρατό μας με την κάλυψη των αεροπορικών επιδρομών.»

Είχε προηγηθεί η μετάδοση του επίσημου λιβυκού πρακτορείου Jana, το οποίο ανέφερε, ότι οι επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων έπληξαν συνοικία  με κατοικίες.

Έτσι, αυτά που υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της δυτικής συμμαχίας,  ότι από τους συνεχείς βομβαρδισμούς πλήττονται στόχοι της αεράμυνας των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όπως φαίνεται οι κατοικημένες περιοχές είναι αυτές που  βομβαρδίζονται ανηλεώς, και για το λόγο αυτό  υπάρχει σημαντικός αριθμός θυμάτων μεταξύ των αμάχων.

Ειδικότερα, το πρακτορείο Jana επικαλούμενο στρατιωτική πηγή υποστήριξε ότι οι βομβαρδισμοί των συμμάχων της χθεσινής νύχτας είχαν στόχο τους διασώστες οι οποίοι προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλες δύο επιθέσεις.

Σήμερα Πέμπτη χαράματα αξιωματούχοι της λιβυκής κυβέρνησης μετέφεραν, δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα 18 ανθρώπων.

Όπως υποστήριξαν οι Λίβυοι αξιωματούχοι πρόκειται για μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας, αλλά και για πολίτες που αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών, που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Τα αεροπλάνα των δυνάμεων των δυτικών χωρών, που χθες επιτέθηκαν για 5η συνεχόμενη νύχτα, πιθανότατα κτυπούν σε σημεία όπου βρίσκονται περισσότερο άμαχοι και λιγότερο στρατιωτικοί στόχοι. 

 Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι οι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεις εξακολουθούν να αναπτύσσονται αφενός μεν επιτιθέμενες στους αντικαθεστωτικούς αφετέρου δε, αμυνόμενες στο πλαίσιο της επιχείρησης της συμμαχίας «Αυγή της Οδύσσειας»

Συγκεκριμένα, τα τεθωρακισμένα των κυβερνητικών δυνάμεων εξακολουθούν να περικυκλώνουν τα προπύργια των ανταρτών.

Επιπλέον, τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν να έχουν υπό τον έλεγχό τους στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

Όσο για την αντιαεροπορική άμυνα σήμερα Πέμπτη, έκτη ημέρα των συμμαχικών επιθέσεων, εξαπέλυσε νέα πυρά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τα αντιαεροπορικά πυρά ακούστηκαν στην Τρίπολη γύρω στις 6.30 ώρα Ελλάδας και αμέσως ακολούθησαν αρκετές και ισχυρές εκρήξεις.

Είχαν προηγηθεί αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων της συμμαχίας στην Τρίπολη αργά το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή Ταζούρα, όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την επίθεση ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

libya10_24-3-2011Από την πλευρά των εξεγερμένων υποστηρίζεται  ότι την τελευταία εβδομάδα,  κατά τις επιθέσεις στην πόλη Μιζουράτα από τις πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεις, έχουν σκοτωθεί  109  άνθρωποι και έχουν τραυματίσει περισσότεροι  από 1.300.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν  ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος Καντάφι ( όπως ο ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα και ο Αμπντάλα Σενούσι, γαμπρός του Λίβυου ηγέτη και εκ των επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών Πληροφοριών) ήρθαν σε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση αναζητώντας πύλη εξόδου από τη λιβυκή κρίση.

Την Πέμπτη, εξάλλου, αποφασίστηκε, κατόπιν μαραθώνιων συσκέψεων, να αναλάβει το ΝΑΤΟ τη διοίκηση της επιχείρησης στη Λιβύη με την κωδική όνομασία  «Αυγή της Οδύσσειας».

Την ανακοίνωση για τη λήψη της απόφασης έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις