Logo

Οι γυναίκες μετανιώνουν περισσότερο για την ερωτική τους ζωή απ’ ότι οι άνδρες



 
 

rgrtng_24-3-2011Οι γυναίκες έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να μετανιώσουν για την ερωτική τους ζωή σε σύγκριση με τους άνδρες, καθώς, όπως αποκαλύπτει μία νέα πανεπιστημιακή έρευνα, τα ρομαντικά ειδύλλια αποτελούν την πιο κοινή πηγή γκρίνιας και άγχους – ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών.

«Όσον αφορά στον τομέα των ρομαντικών σχέσεων, όλοι λίγο - πολύ έχουν λάβει κάποιες αποφάσεις για τις οποίες μετάνιωσαν αργότερα», λέει ο Neal Roese, καθηγητής Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις.

Για τις ανάγκες της νέας μελέτης, ζητήθηκε τηλεφωνικά από περίπου 370 ενήλικες  - ηλικίας 20 έως 80 ετών - να κάνουν μία λίστα με τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν περισσότερο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Roese, το θέμα των ερωτικών ήταν αυτό που αναφέρθηκε τις πιο πολλές φορές. Συγκεκριμένα, περίπου το 44% των γυναικών που ρωτήθηκε, ανέφερε ότι μετανιώνει για την ερωτική του ζωή, σε αντίθεση με το αντίστοιχο 19% των ανδρών.

Ο δεύτερος πιο συνηθισμένος λόγος μετάνοιας, επικεντρωνόταν γύρω από οικογενειακά θέματα, όπως, για παράδειγμα, την επιθυμία να είχαν φερθεί ευγενικότερα σ’ ένα αγαπημένο τους πρόσωπο.

Όπως λέει ο καθηγητής Roese, πολλοί από τους ερωτηθέντες εξέφρασαν τη λύπη τους που δεν πήγαν στο κολέγιο, που δεν χώρισαν νωρίτερα ή που έβαλαν τα χρήματα πάνω από έναν μεγάλο έρωτα, ενώ ορισμένοι μάλιστα από αυτούς, έβαλαν τα κλάματα την ώρα που απαντούσαν στις ερωτήσεις.

Το να λέμε, όμως, “Μακάρι να είχα ….”, δεν είναι και τόσο κακό τελικά. «Η μετάνοια είναι κάτι που μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους σε καλύτερη επιτυχία μελλοντικά», εξηγεί ο Δρ. Roese.

«Αποτελεί ένα κίνητρο. Είναι ένα πλεονέκτημα – αν λάβει κανείς το μάθημα νωρίς και προχωρήσει γρήγορα μπροστά. Αντίθετα, το να μετανιώνουμε για κάτι επ’ άπειρον δεν έχει κανένα νόημα και μπορεί να μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα», προσθέτει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις