Logo

Σκάνδαλο υποβρυχίων: Στον εισαγγελέα οι 37 ύποπτοι



 
 

ypovryxia_ferrostaal_24-03-2011Προθεσμία για τις 28 Απριλίου ζήτησαν και έλαβαν, από την εισαγγελέα κ. Πόπη Παπανδρέου, σήμερα Πέμπτη,  32 από τους 37 ύποπτους που φέρονται ως  εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Οι υπόλοιποι πέντε θα προσέλθουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών τις προσεχείς ημέρες.

Όλοι του έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της προμήθειας και κατασκευής των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 και, εφόσον αυτές δεν κριθούν ικανοποιητικές, θα παραπεμφθούν στην τακτική ανάκριση.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία, σε συνδιασμό, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του  ν. 1608/50 "περί καταχραστών του δημοσίου". 

Μεταξύ των πρώτων που εκλήθησαν ως ύποπτοι είναι ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, αντιπρόσωπος της Ferrostaal, της γερμανικής προμηθεύτριας εταιρείας των υποβρυχίων, οι συνεργάτες του Αλέξανδρος Παπαντωνίου και Αντώνης Χάγιας, οι πρώην ΓΓ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γ. Σμπώκος, Γ. Τραυλός και Αντ. Κάντας, οι συνδικαλιστές Γ. Κοντάκης, Σ. Μαρκάτος, καθώς και ο πρώην νομάρχης Γ. Μίχας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Παραγιουδάκης, τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι,

Δεν εμφανίστηκε, παρότι είχε κληθεί ως ύποπτος, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος είχε ασκήσει αγωγή κατά της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal, ζητώντας 65 εκατ. ευρώ και μετά από διαιτησία πήρε τελικά 11 εκατ. ευρώ. Με βάση την αγωγή του ξεκίνησε η δικαστική έρευνα στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμφανιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις