Logo

Επιστήμονες ανέπτυξαν σπέρμα εκτός σώματος !



 
 

sprmlm_24-3-2011Μετά από σχεδόν έναν αιώνα προσπαθειών, οι ερευνητές κατάφεραν να αναπτύξουν με επιτυχία σπέρμα έξω από το σώμα!

Ερευνητές από το Yokohama City University της Ιαπωνίας κατάφεραν να δημιουργήσουν λειτουργικό σπέρμα από τον ορχικό ιστό ποντικιών.

Εάν η συγκεκριμένη τεχνική αποδειχθεί μεταβιβάσιμη και στον άνθρωπο, η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν λύσεις για την ανδρική υπογονιμότητα και να παρέχουν στο μέλλον επιλογές για τους νέους ασθενείς με καρκίνο, των οποίων η θεραπεία προκαλεί στειρότητα.

Με την καλύτερη κατανόηση των μοριακών βημάτων πίσω από τον σχηματισμό του σπέρματος, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν σημαντικά στοιχεία, προκειμένου να καταστήσουν την εξωσωματική γονιμοποίηση για τους άνδρες δυνατή.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι θεραπείες όπως η ακτινοθεραπεία και η χημειοθεραπεία, μπορούν να στερήσουν από τους μικρούς ηλικιακά ασθενείς με καρκίνο τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά στο μέλλον. Κι ενώ οι νεαροί ενήλικες έχουν επιλογές - αποθηκεύοντας το σπέρμα τους στις ειδικές τράπεζες σπέρματος - τα παιδιά που εμφανίζουν καρκίνο πριν από την εφηβεία δεν έχουν καμία επιλογή.

Για τα μικρά αγόρια, επομένως, που υποβάλλονται σε θεραπείες καρκίνου που προκαλούν στειρότητα, η δυνατότητα να δημιουργηθεί σπέρμα από ανθρώπινα κύτταρα θα έχει ύψιστη σημασία για τη μελλοντική δυνατότητά τους να κάνουν παιδιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις