Logo

Πακέτα τρομοκρατίας με δύο συλλήψεις έξι ημέρες πριν τις εκλογές



 
 

tromo_new_01-11-2010Έξι ημέρες πριν τη διεξαγωγή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, στις οποίες έχει δοθεί χαρακτήρας δημοψηφίσματος...

υπέρ ή κατά του Μνημονίου, στην πρώτη θέση της ειδησεογραφίας βρίσκεται όχι κάποιο ζήτημα πολιτικό, οικονομικό ή σχετικό με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας.

Ο λόγος; Μια είδηση που «έσκασε» σαν βόμβα : Δύο νεαροί οι οποίοι περιδιάβαιναν σε εταιρείες ταχυμεταφορών που βρίσκονται στο Παγκράτι μοίραζαν βόμβες σε πακέτα.

Στα τέσσερα συνολικά δέματα αναγράφονταν αποστολείς και αποδέκτες του εκρηκτικού τους περιεχομένου. Συγκεκριμένα, το ένα πακέτο προοριζόταν για τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και είχε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Τα υπόλοιπα τρία είχαν ως αποδέκτες τις πρεσβείες του Βελγίου, του Μεξικού και της Ολλανδίας, με αποστολείς την Action Aid Hellas και τον εγκληματολόγο Γιάννη Πανούση.

Ένα, εκ των δεμάτων εξερράγη  στα χέρια μιας υπαλλήλου, η οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Λίγα λεπτά αργότερα γίνεται γνωστό ότι η Ελληνική Αστυνομία προσήγαγε δύο νεαρούς υπόπτους. Σε πολύ σύντομο διάστημα οι ύποπτοι έγιναν συλληφθέντες, το διαδίκτυο γέμισε με βίντεο από την προσαγωγή – σύλληψη των δύο νεαρών και άρχισε η συνηθισμένη σε τέτοιες περιπτώσεις διαρροή των πληροφοριών από αστυνομικές πηγές.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που,  όπως  ήταν φυσικό,  επελήφθη της υπόθεσης έδωσε στη δημοσιότητα, κατά τις βραδινές ώρες, τις φωτογραφίες των δύο νεαρών χωρίς παράλληλα να γνωστοποιήσει επισήμως και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους. Σκοπός της Αντιτρομοκρατικής, όπως δηλώνουν αστυνομικές πηγές, είναι να βρεθούν πολίτες – στους οποίους υπόσχεται ανωνυμία και διασφάλιση του απορρήτου της επικοινωνίας- που  θα αναγνωρίσουν τους δύο νεαρούς και θα τηλεφωνήσουν στις Αρχές για να δώσουν πληροφορίες, ώστε να βρεθούν πιθανές γιάφκες των τρομοκρατών ή άλλα χρήσιμα για τις έρευνες στοιχεία.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο συλληφθέντες, που θα οδηγηθούν αύριο Τρίτη ενώπιον εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών, είναι 22χρονών και 24 χρονών και αρνούνται να δώσουν τα ονόματά τους καθώς και να δακτυλοσκοπηθούν.

Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές οι δύο νεαροί κατά τη σύλληψή τους φορούσαν αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχαν επάνω τους από ένα πιστόλι ο καθένας. Πρόκειται για πιστόλια GLOCK τα οποία εξετάζονται βαλλιστικά για το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν  σε ενέργειες της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», που είχε αναλάβει και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Επιπλέον,  διερευνάται η τυχόν σχέση των δύο νεαρών με την έκρηξη επιστολής –βόμβας το περασμένο καλοκαίρι που είχε ως αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο υπασπιστής του υπουργού, τότε Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργος Βασιλάκης.

Πληροφορίες που προέρχονται από κύκλους της αστυνομίας, αναφέρουν για ένα εκ των  δύο νεαρών, τον 22χρονο,  ότι :

α. καταζητείται,  με ένταλμα των εφετών – ανακριτών που χειρίζονται υποθέσεις τρομοκρατίας,  ως μέλος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» και

β. εκκρεμεί σε βάρος του δικογραφία για τον εμπρησμό αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ που έγινε το 2009 και την ευθύνη για την πράξη αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση «Πύρινες Σκιές».

Όπως λέγεται ο ίδιος ο νεαρός δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος».

Οι ίδιοι κύκλοι της αστυνομίας αναφέρουν για το δεύτερο νεαρό, τον 24χρονο ότι είναι  κι αυτός ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο μέχρι σήμερα τα σε βάρος του στοιχεία κρίνονταν αδύναμα.

Καταζητούμενος, επίσης, είναι και ο  μεγαλύτερος αδελφός του 24χρονου καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, το οποίο βασίζεται στο οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στο σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια. Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζεται ο καταζητούμενος αδελφός του 24χρονου  με μια σακούλα ανακύκλωσης όμοια με εκείνη που εντοπίστηκε μετά την έκρηξη βόμβας η οποία σημειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2009 λίγο πριν την ομιλία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με διαρροές από την αστυνομία η επιχείρηση «βόμβα σε πακέτο» είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Τετάρτη.  Ο 22χρονος την ημέρα εκείνη είχε μεταβεί σε εταιρεία ταχυμεταφορών που βρίσκεται στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι. Υπέβαλε ερωτήσεις σε υπάλληλο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αποστολή δεμάτων και αποχώρησε για να επιστρέψει σήμερα γύρω στις 11: 40 το πρωί στην ίδια εταιρεία  για να εξυπηρετηθεί από την ίδια υπάλληλο.

Ο νεαρός άφησε 20 ευρώ και χωρίς να περιμένει να πάρει ρέστα και απόδειξη έφυγε τρέχοντας. Δευτερόλεπτα αργότερα το πακέτο εξερράγη χωρίς η σοκαρισμένη υπάλληλος να πάθει κάτι σοβαρό.

Κι ενώ το πρώτο πακέτο είχε εκραγεί η «διανομή» συνεχίστηκε από τους δύο νεαρούς. Ο ένας εξ αυτών  επισκέφθηκε άλλη εταιρεία όπου παρέδωσε το δεύτερο παγιδευμένο δέμα.  Στις επίμονες ερωτήσεις του υπαλλήλου για τον αποστολέα βγήκε έξω από το κατάστημα και αφού μίλησε για λίγο στο κινητό του επέστρεψε δηλώνοντας πως θα δώσει μόνο ένα τηλέφωνο.

Η παράξενη συμπεριφορά, η αμφίεση του νεαρού και το γεγονός ότι φορούσε γάντια έβαλαν σε υποψίες τον υπάλληλο ο οποίος κάλεσε την αστυνομία η οποία είχε ήδη ειδοποιηθεί για τις…εκρηκτικές διανομές μετά το συμβάν στην πρώτη εταιρεία ταχυμεταφορών.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν λίγο αργότερα στην οδό Ριζάρη. Κατά μια εκδοχή είχαν επάνω τους δύο ακόμη δέματα. Επρόκειτο για βιβλία της νομικής τα οποία ήταν σκαμμένα στο εσωτερικό τους και στο κενό που είχε δημιουργηθεί είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Κατά μια δεύτερη εκδοχή τα πακέτα βρέθηκαν σε ένα σακίδιο παρατημένο κοντά σε μια στάση λεωφορείου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις