Logo

Καταδικάστηκαν για απόπειρα εξαπάτησης του ΣΔΟΕ



 
 

eksapatisi_24-3-2011Χρησιμοποίησαν το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στην προσπάθειά τους να «διευθετήσουν» υπόθεση φορολογικής απάτης .

Ο λόγος για έναν επιχειρηματία και δύο υπαλλήλους του, που κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 3 μηνών ο καθένας για την πράξη τους.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία η μια εκ των τριών κατηγορουμένων επικοινώνησε, το 2006, με τον τότε περιφερειακό διευθυντή του ΣΔΟΕ.

Η γυναίκα – ήταν υπάλληλος σε εταιρία που αναλαμβάνει την καθαριότητα σε δημόσια ιδρύματα και επιχειρήσεις -  ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνούσε από το γραφείο του Κώστα Σταϊκούρα και ζήτησε να συναντηθεί, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, με τον συγκατηγορούμενό της υπάλληλο προκειμένου να εξετάσουν υπόθεση παραγραφής προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έκδοση πλαστών τιμολογίων.

Ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ, που έκλεισε το ραντεβού, υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτσι, τηλεφώνησε στον κ. Σταϊκούρα. Τον ρώτησε εάν γνώριζε για την «παρέμβαση» και όταν κατάλαβε ότι επρόκειτο για περίπτωση εξαπάτησης, ειδοποίησε την αστυνομία, που συνέλαβε τους κατηγορουμένους.

Σημειώνεται, ότι το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή της γυναίκας, ενώ για τον επιχειρηματία και τον άλλο υπάλληλο μετέτρεψε τις ποινές σε εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις