Logo

Αυτόχειρας παρακαλούσε τον αστυνομικό να τον "αποτελειώσει" !



 
 

autoktonia_maxairi_25-03-2011Βαριά τραυματισμένος παρακαλούσε τον αστυνομικό που τον βρήκε να τον σκοτώσει!

Κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του για να γλυτώσει από τα χρέη και από τα οικογενειακά βάρη που τον «έπνιγαν».

Ο θάνατός του επήλθε λίγες ώρες μετά στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Νωρίτερα κι ενώ ψυχορραγούσε ακόμη παρακάλεσε τον αστυνομικό που τον βρήκε “πνιγμένο” στα αίματα να τον σκοτώσει, αφού ο ίδιος δεν τα είχε καταφέρει, όπως πίστευε.

Η αποκάλυψη της χθεσινής αυτοκτονίας ενός 45χρονου εκπαιδευτικού από το Ηράκλειο της Κρήτης συγκλόνισε ακόμη και τους αστυνομικούς που έχουν δει δεκάδες περιπτώσεις αυτοχειρίας.

Ένας ευαίσθητος άνθρωπος ήταν ο 45χρονος καθηγητής που προσπαθούσε να μεγαλώσει μόνος μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του τα δύο ανήλικα παιδιά του, αφότου τους εγκατέλειψε η σύζυγός του.

Το φορτίο βαρύ για έναν πατέρα που προσπαθούσε να μη στερήσει τίποτα στην οικογένειά του.

Το άγχος για την ανατροφή των παιδιών του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σταμάτησε να εργάζεται επιδείνωσαν την κακή ψυχολογία που είχε.

Τα χρέη «έτρεχαν», όμως εκείνος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε μετά από την κατασκευή ενός σπιτιού που απέκτησε σε προάστιο του Ηρακλείου.

Επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του με φρικτό τρόπο. Κλείστηκε στο υπνοδωμάτιό του, κλείδωσε την πόρτα για να μην μπορέσει κανείς να αποτρέψει τα σχέδιά του και κάρφωσε με δύναμη ένα κουζινομάχαιρο στην καρδιά του.

Το τελευταίο άτομο με το οποίο συνομίλησε ήταν μία συγγενής του. Της τηλεφώνησε λέγοντάς της «πως εδώ τελειώνουν όλα γι αυτόν». Η γυναίκα έντρομη τηλεφώνησε στις Αρχές αναφέροντας τη στιχομυθία με το συγγενή της, δίνοντας τα ακριβή στοιχεία και τη διεύθυνση κατοικίας.

autoktonia_Irakleio_25-03-2011Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του προσπάθησαν να μπουν στο υπνοδωμάτιο αλλά βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη.

Όταν την έσπασαν, βρήκαν τον 45χρονο μέσα σε μία λίμνη αίματος. Ήταν ακόμη ζωντανός και πρόλαβε μονάχα να ψελλίσει στον αστυνομικό που τον είδε πρώτος, την τελευταία του επιθυμία. Φέρεται να τον παρακάλεσε να τον «τελειώσει», γιατί εκείνος δεν τα είχε καταφέρει. Το υπνοδωμάτιο ήταν γεμάτο αίμα και δίπλα στον αυτόχειρα το κουζινομάχαιρο με τη ξύλινη λαβή, το οποίο χρησιμοποίησε για να βάλει τέρμα στη ζωή του. Έξω στην αυλή του σπιτιού του, καθισμένη σε μία καρέκλα η χαροκαμένη μητέρα του έκλαιγε με λυγμούς για το παιδί της.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε σε σύντομο χρόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα του περιβάλλοντός του, τους τελευταίους μήνες ο Ηρακλειώτης καθηγητής ήταν απογοητευμένος και διαρκώς σκεπτικός. Πριν από περίπου εφτά μήνες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τον εγκατέλειψε η σύζυγός του, παρά το γεγονός ότι είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

Πριν από λίγες ημέρες σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ενώσει και πάλι την οικογένειά για το καλό των παιδιών του, ζήτησε από την εν διαστάσει σύζυγό του και την πεθερά του να βρεθούν.

Συναντήθηκαν όλοι μαζί και της ζήτησε να επιστρέψει, λέγοντάς της ότι δεν μπορεί μόνος του να μεγαλώσει τα παιδιά. Εκείνη όμως, όπως λέγεται από άτομα που γνώριζαν τον αυτόχειρα, δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του για να επιστρέψει και πάλι πίσω.

Την παρακάλεσε να βοηθήσει στο μεγάλωμα των δύο παιδιών, γιατί η ηλικιωμένη μητέρα του δεν είναι σε θέση να το κάνει. Όμως και πάλι φέρεται να εισέπραξε την άρνηση της πρώην γυναίκας του.

«Αυτός ήταν ο ένας από τους δύο λόγους που τον έκαναν να σκεφτεί την αυτοκτονία, κάτι που δεν είχε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν» μας είπε άτομο που γνώριζε τον 45χρονο εκπαιδευτικό.

«Ο δεύτερος λόγος που πιστεύω ότι τον ώθησε να βάλει τέρμα στη ζωή του, ήταν το δάνειο που είχε πάρει για να φτιάξει το σπίτι του. Το τελευταίο διάστημα δεν εργαζόταν και ίσως να πιεζόταν για την αποπληρωμή του δανείου» σημείωσε.

Ο αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του, όμως όπως έλεγαν άτομα του περιβάλλοντός του, κάτι τέτοιο δε χρειαζόταν να το κάνει, αφού οι περισσότεροι γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ25-3-2011 από directNEWS.gr πηγή:ΠΑΤΡΙΣ


Τελευταίες Ειδήσεις