Logo

Σύνταγμα: Ένταση με ''Χρυσαυγίτες'' στην παρέλαση



 
 

parelasi_petroupoli_25-3-2011Με μικροσυμπλοκές και συνθήματα κατά των πολιτικών ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα - λίγο πριν  τις 12 το μεσημέρι, σήμερα Παρασκευή - η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, μέλη της «Χρυσής Αυγής», γύρω στις 11 το πρωί, επιτέθηκαν σε μικροπωλητές Πακιστανούς, οι οποίοι πωλούσαν ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι «Χρυσαυγίτες» κυνηγούσαν τους αλλοδαπούς, που προσπαθούσαν να πουλήσουν σημαίες, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο!

Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αστυνομικών που οφείλονται στην προσπάθεια των τελευταίων να απωθήσουν τους «Χρυσαυγίτες» μακριά από το χώρο της παρέλασης και τους Πακιστανούς μικροπωλητές.

Ειδικότερα, οι επιτιθέμενοι απωθήθηκαν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, μπροστά από το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας, από την αστυνομία.

Ωστόσο, προσπάθησαν και πάλι να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό φωνάζοντας συνθήματα, με αποτέλεσμα να απωθηθούν εκ νέου από τους αστυνομικούς.

parelasi_syntagma_25-3-2011Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης και ενώ στα κανάλια έκαναν δηλώσεις πολιτικοί, πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους.

Συγκεκριμένα, μερίδα πολιτών αποδοκίμασε τους πολιτικούς φωνάζοντας «προδότες» και «κλέφτες – κλέφτες».

Σημειώνεται, ότι στην παρέλαση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στο μεταξύ, έντονα πολιτικό χρώμα είχε η παρέλαση και στην Πετρούπολη.

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν «παρατράγουδα»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις