Logo

Αποδράσεις τέλος για χάρη της Σούλας υποσχέθηκε ο Αλκετ Ριζάι



 
 

rizai-soula_07-11-2010Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, η δίκη για τη δεύτερη απόδραση με...

ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Ιωάννης Αγγελής, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για τις βασικότερες εκ των κατηγοριών τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Αλκετ Ριζάι και Ασπασία (Σούλα) Μητροπία καθώς και το ζεύγος των Αλβανών συγκατηγορουμένων τους, προτείνοντας τη μετατροπή κάποιων επί μέρους πράξεων.

Στις απολογίες τους, ο Αλκετ Ριζάι έδωσε το λόγο του ότι δεν θα αποδράσει ξανά και ότι θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του για χάρη της αγαπημένης και συγκατηγορούμενής του Σούλας, ενώ η τελευταία δήλωσε πως αν γύριζε το χρόνο πίσω θα ακολουθούσε και πάλι τον δραπέτη σύντροφό της.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσή του τόνισε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ασπασία Μητροπία ήταν η «Αλεξάντροβα» που επέβαινε στο ελικόπτερο και συμμετείχε ενεργά στην απόδραση των Αλκετ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, το Φεβρουάριο του 2009.

«Έτσι στέκει η κοινή λογική. Ο Αλκετ Ριζάι χρειαζόταν μια γυναίκα, γιατί η γυναικεία παρουσία δεν σηκώνει υποψίες, όσο δύο άντρες μόνοι τους», είπε ο κ. Αγγελής και πρόσθεσε : «Θεωρώ ότι ο Αλκετ Ριζάι ήταν ο ηθικός αυτουργός όλων των αδικημάτων που διέπραξε η Ασπασία Μητροπία».

Με αυτές τις σκέψεις ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν και οι δύο ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για την εμπλοκή τους στην απόδραση και στην αρπαγή του πιλότου του ελικοπτέρου.

Ο κ. Αγγελής ζήτησε να κηρυχθεί  ένοχο για  συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια  στην απόδραση και το ζεύγος των Αλβανών, διότι, όπως είπε: «και ο νεαρός και η αρραβωνιαστικιά του παρείχαν βοήθεια για να παραμείνει εκτός φυλακής ο Αλκετ Ριζάι».

Για τον επιχειρηματία Χρ. Αναγνωστόπουλο, αντιθέτως, ο εισαγγελέας ζήτησε  την απαλλαγή του από την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση διότι αν και μεταβίβασε στον Αλκετ Ριζάι  ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο δεν υπήρχε μεταξύ αυτού και του δραπέτη σχέση εμπιστοσύνης. Και πρότεινε την ενοχή του μόνο για τις πράξεις της συνέργειας σε απόδραση και της οπλοκατοχής.

Ο Αλκετ Ριζάι στην απολογία του εξέφρασε την άποψή του για τους συγκατηγορουμένους του λέγοντας:

*Για το Χρ. Αναγνωστόπουλο: «Αν ήξερα ότι το αυτοκίνητο που αγόρασα ήταν του Αναγνωστόπουλου, δεν θα ήμουν εδώ,  γιατί δεν θα πήγαινα να το πάρω. Είναι εκατό κιλά ρουφιάνος».

*Για την συμπατριώτισσά του και αρραβωνιαστικιά του εξαδέλφου του: «Τι να πω για το κορίτσι…Έκανε καλό ποδαρικό…Μόλις ήρθε στο σπίτι μας πιάσανε. Μαύρα χάλια…Είναι γκαντέμω»

*Για τη Σούλα : «Η Σούλα δεν έχει καμία σχέση εκτός από το ότι με βοήθησε, νοίκιασε τα σπίτια και είναι μαζί μου. Να ήταν η Σούλα μέσα στο ελικόπτερο; Ούτε στο όνειρό της δεν μπορεί να το κάνει»

Πρόεδρος: «Εσείς οργανώσατε την απαγωγή

Ριζάι : «Μαζί με τον Παλαιοκώστα την οργανώσαμε. »

Πρόεδρος : «Από πού είχατε τα χρήματα;»

Ριζάι : «Τα έδινε ο Παλαιοκώστας, από την απαγωγή Μυλωνά

Εισαγγελέας : «Για την απόδραση μετανιώσατε;»

Ριζάι : «Όχι. Μετανιώνω μόνο που πήρα ανθρώπους στο πλευρό μου. Έχω κάνει 13 χρόνια φυλακή. Άλλα 4 έχω . Θα τα εκτίσω. Δίνω το λόγο μου. Και θα βγώ. Θα δώσω ένα τέλος. Δεν θα αποδράσω, θα βγάλω τη φυλακή χάρη σ’ αυτή τη γυναίκα ( σ.σ. τη Σούλα) και θα βγω. Ουδείς αναμάρτητος».

Ο Αλκετ Ριζάι δεν θέλησε να αποκαλύψει τα στοιχεία της Αλεξάντροβα και του άντρα που τη συνόδευε στο ελικόπτερο απειλώντας με μια χειροβομβίδα τον πιλότο, λέγοντας : «Αλλού αυτά. Δεν είμαι ρουφιάνος».

Όσο για την Ασπασία Μητροπία είπε στην απολογία της ότι δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά διότι έπρεπε να στηρίξει τον Αλκετ μετά την απόδρασή του, ενώ σε ερώτηση της προέδρου για το τι ελπίζει απάντησε: «Θέλω να τελειώσουμε από αυτά και να ζήσουμε με τον Αλκέτ μια φυσιολογική ζωή, όπως όλοι οι άνθρωποι».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις