Logo

Ιαπωνία: Μόλυνση τύπου Τσέρνομπιλ



 
 

ja_26-3-2011Ραδιενεργό ιώδιο 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό ανιχνεύθηκε στη θαλάσσια περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, η οποία γνωστοποίησε, επίσης, ότι εντοπίστηκε η ύπαρξη οκτώ ραδιενεργών ουσιών και σε στάσιμο νερό που βρίσκεται σε υπόγειο τμήμα του ίδιου εργοστασίου.

Η ίδια υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την εταιρεία Tepco (Tokyo Electric Power Co.), η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο, επισήμανε ότι με βάση τις αναλύσεις στο νερό ανιχνεύθηκε σε υψηλότερα επίπεδα ( 1,8 εκατομμύρια μπεκερέλ) η ραδιενεργός ουσία καίσιο 137.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι η εν λόγω ουσία είναι το ραδιενεργό ισότοπο που είχε εκλυθεί στην ατμόσφαιρα μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ το 1986.

Στο μεταξύ, επισιτιστική και ιατρική βοήθεια, η οποία έφθασε σήμερα με αυτοκινητοπομπή 17 φορτηγών στη Σεντάι και θα διανεμηθεί στις πληγείσες από το σεισμό και το τσουνάμι περιοχές, απέστειλε η Γαλλία, που παρέδωσε στις ιαπωνικές αρχές και τεχνικά μέσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις