Logo

Φέτελ: Στην πρώτη pole position του νέου πρωταθλήματος



 
 

fetel_26-3-2011Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πάτησε δυνατά το γκάζι της Red Bull στο πρώτο εφετινό GP της Formula 1 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, κερδίζοντας, σήμερα Σάββατο, την pole position.

(Δείτε το βίντεο) 

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο νούμερο 2 της ομάδας, ο Αυστραλός Μάρκ Γουέμπερ. «Σφήνα» ανάμεσα στο δίδυμο της Red Bull μπήκε ο Λιουίς Χάμιλτον, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του τελικού των κατατακτήριων δοκιμών .

Ο Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην πίστα μέχρι και το τέλος του δεκάλεπτου κράτησε την πρωτιά, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο.

Στη δεύτερη περίοδο ο «Φέτε» κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή της κατάταξης, ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ έμεινε εκτός δεκάδας.

Μετά την κατάκτηση της pole position o Σεμπάστιαν Φέτελ, ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρωτιά του, δήλωσε :

 «Θα δούμε πως θα πάει, αλλά έχουμε κάνει το πρώτο βήμα, το να ξεκινάς τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ καλό. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να είναι η RB7 σε αυτό το επίπεδο. Ήταν μια ευχάριστη μέρα σήμερα, ήμουν πολύ γρήγορος και είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα.

Νομίζω πως το κλειδί είναι να τερματίζεις τον αγώνα. Πέρυσι, είχαμε εγκαταλείψει, αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος πως έχουμε κάνει μια πολύ καλή-καλή προετοιμασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μειώνοντας τα προβλήματα αξιοπιστίας».

Διαφορετικά ήταν τα συναισθήματα του "Σούμι", ο οποίος θα ξεκινήσει από την 11η θέση στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός πιλότος της Mercedes είπε: «Ερχόμασταν στο πρώτο γκραν πρι και περίμενα μια διαφορετική απόδοση από τη Mercedes, συνεπώς υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Εννοώ ότι οι χρόνοι των δοκιμών ήταν καλύτεροι. Δεν μας ταιριάζει αυτή η εμφάνιση και πρέπει να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό.

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά τα μαλακά ελαστικά δούλεψαν για περισσότερους από έναν γύρους, έτσι τα χρησιμοποίησα και στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο. Έπειτα «φόρεσα» ένα καινούριο, αλλά είχα ένα θέμα με το KERS».

Ο πιλότος της Ferrari Φερνάντο Αλόνσο, που είχε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο, τόνισε μετά το τέλος των δοκιμαστικών: «Είμαι χαρούμενος με τη θέση μου, αλλά όχι για την απόσταση που έχω από την κορυφή. Συνεπώς αυτό πρέπει να προσέξουμε και να αναλύσουμε.

Είναι αλήθεια πως η απόσταση είναι μεγάλη, αλλά για να είμαι ειλικρινής τις προηγούμενες ημέρες φαινόμασταν πολύ κοντά στις McLaren και Red Bull. Ελπίζω πως αυτή δεν θα είναι η απόδοση μας και πως θα τα πάμε καλύτερα στον αγώνα».

Τέλος, ο αφεντικό της ΜcLaren Μάρτιν Γουίτμαρς υποστήριξε ότι επρόκειτο για αποτυχία του Λούις Χάμιλτον και όχι για επιτυχία του Σεμπάστιαν Φέτελ , ενώ για την απόδοση του πιλότου της ομάδας του Τζένσον Μπατον, που είχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, είπε : «Ο Τζένσον ήταν λίγο απογοητευτικός με αυτό, για τα δικά του δεδομένα η απόδοση του δεν ήταν καλή».

Αναλυτικότερα, η κατάταξη των οδηγών έχει ως εξής:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:23.529

2. Χάμιλτον, McLaren, 1:24.307

3. Γουέμπερ, Red Bull, 1:24.395

4. Μπάτον, McLaren, 1:24.779

5. Αλόνσο, Ferrari, 1:24.974

6. Πετρόφ, Renault, 1:25.247

7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:25.421

8. Μάσα, Ferrari, 1:25.599

9. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:25.626

10. Μπουεμί, Toro Rosso, 1:27.066

11. Σουμάχερ, Mercedes

12. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso

13. Πέρεθ, Sauber

14. Ντι Ρέστα, Force India

15. Μαλντονάτο, Williams

16. Σούτιλ, Force India

17. Μπαρικέλο, Williams

18. Χάιντεφελντ, Renault

19. Κοβαλάινεν, Lotus

20. Τρούλι, Lotus

21. Γκλοκ, Virgin

22. Ντ’αμπρόσιο

23. Λιούτσι, HRT

24. Καρθικέγιαν, HRT

                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις