Logo

Λονδίνο: Επεισόδια σε μεγάλη συγκέντρωση κατά των μέτρων λιτότητας



 
 

poreia_london6_26-3-2011Επεισόδια σημάδεψαν  τη μεγάλη πορεία – διεθνή μέσα μιλούν για 500.000 διαδηλωτές – που διοργανώθηκε σήμερα Σάββατο στο Λονδίνο ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

(Δείτε το βίντεο)

Το Λονδίνο αστυνομοκρατούνταν - στο κέντρο αναπτύχθηκαν, περίπου, 4.500 αστυνομικοί - οι διοργανωτές αναφέρθηκαν σε  μεγάλη ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, ενώ το skynews  και άλλα διεθνή μέσα έκαναν λόγο για μικρές ομάδες διαδηλωτών,που μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης.

poreia_london_26-3-2011Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν εργαζόμενους σε μεγάλα πολυκαταστήματα και επιτεθηκαν σε αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές αρχές μίλησαν  για "αντικαπιταλιστές" και "αναρχικούς" που επιτέθηκαν σε τράπεζες και άλλα καταστήματα και έσπασαν τζάμια ξενοδοχείων.

Τα περισσότερα επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν στην Oxford Street.

Άλλες πληροφορίες έδιναν την εικόνα ότι διεξάγονταν  για μάχες «σώμα με σώμα» αστυνομικών και μικρής μερίδας διαδηλωτών.

poreia_london8_26-3-2011Ωστόσο, το συνδικάτο, που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία και χαρακτήρισε  τη συγκέντρωση ως τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών στη βρετανική πρωτεύουσα,  αναφέρθηκε σε ειρηνική διαμαρτυρία στο μεγαλύτερο μέρος της.

Μάλιστα, το συνδικάτο επισήμανε  ότι είχε ζητήσει από τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της αστυνομίας.

Ωστόσο, φυλλάδια που γέμισαν τους δρόμους του Λονδίνου καλούσαν τους διαδηλωτές να μην υπακούσουν στις υποδείξεις της αστυνομίας και να παραμείνουν στο κέντρο της πόλης και μετά το τέλος της πορείας.

Σημειώνεται, ότι στο Λονδίνο η αγορά δεν λειτούργησε το Σάββατο, πολλά καταστήματα ήταν  κλειστά, ενώ όσα παρέμειναν ανοικτά  είχαν  προσλάβει έξτρα προσωπικό ασφαλείας.

poreia_london10_26-3-2011Αναφορικά με τον όγκο της διαδήλωσης ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι δήλωσε: «Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο. Υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πρόγραμμα περικοπών δημοσίων δαπανών της τάξεως των 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις