Logo

Εκρηκτικός εφιάλτης στο δρόμο με τις...πρεσβείες



 
 

bomb_02-11-2010Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα με τα πακέτα-βόμβες καθώς ώρα με την ώρα οι καταγγελίες για ύποπτα δέματα, κυρίως... 

σε πρεσβείες, αυξάνονται.

Οι υπάλληλοι των πρεσβειών έχουν λάβει εντολή να μην ανοίγουν κανένα δέμα ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σημειωθεί εκρήξεις δεμάτων στις πρεσβείες της Ρωσίας στο Ψυχικό και της Ελβετίας καθώς και ελεγχόμενες εκρήξεις στο φυλάκιο της Βουλής, στην πρεσβεία της Βουλγαρίας και σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδο Ριζάρη.

Σημειώνεται, ότι σε κανένα από τα προαναφερόμενα περιστατικά δεν καταγράφηκαν τραυματίες.

Ωστόσο, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και γενικότερα οι διωκτικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα καθώς η κατάσταση θυμίζει εφιάλτη στο δρόμο με τις... πρεσβείες. Η τελευταία έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 2:30 στην ρώσικη πρεσβεία.

Λίγη ώρα νωρίτερα ένας κούριερ που πήγε στο μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει κάποια δέματα είπε στους άνδρες της ασφάλειας ότι του έχει φανεί ύποπτο ένα πακέτο με προορισμό  την πρεσβεία της Χιλής.

Οι άνδρες της ασφάλειας του μεγάρου Μαξίμου έλεγξαν το πακέτο και το έστειλαν για εξουδετέρωση στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Στην πρεσβεία της Ελβετίας, που βρίσκεται στο Κολωνάκι στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, ένας υπάλληλος θεώρησε ύποπτο έναν φάκελο και τον πέταξε στο προαύλιο όπου και εξερράγη χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.

Στην πρεσβεία της Βουλγαρίας ένα ύποπτο πακέτο εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη γύρω στη 1:15 μετά το μεσημέρι.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής: Τα πακέτα με το εκρηκτικό περιεχόμενο παραδόθηκαν σε εταιρείες ταχυμεταφορών μόνο από τους δύο συλληφθέντες νεαρούς,  λίγο πριν πέσουν στα χέρια των διωκτικών αρχών; Η μήπως υπάρχουν και  ασύλληπτοι συνεργοί τους οι οποίοι δρούσαν παράλληλα με αυτούς και ενδεχομένως να συνέχισαν τις παραδόσεις πακέτων με εκρηκτικό περιεχόμενο και μετά τις συλλήψεις;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις