Logo

Σε δίκη 39 λιμενικοί για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση



 
 

oyk27-3-2011Σε δίκη παραπέμπονται  39 άτομα, μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν κατά την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

(Δείτε το βίντεο) 

Συγκεκριμένα οι "39" θα καθίσουν στο εδώλιο του Ναυτοδικείου Πειραιά και η δίκη τους έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2011.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται «σημαντική» σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι το οποίο είχε υποβάλλει και τη σχετική με την υπόθεση μηνυτήρια αναφορά.

Υπενθυμίζεται., ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, οι 39 βατραχάνθρωποι, μόλις προσπέρασαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα και έστριψαν προς την Πανεπιστημίου άρχισαν να φωνάζουν διάφορα ρατσιστικά συνθήματα, όπως  «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς».

Στην ανακοίνωσή του το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι επισημαίνει ότι με τα συνθήματα η παρέλαση μετατράπηκε «σε μία πορεία μίσους και ακροδεξιών μυαλών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις