Logo

Ξανά σε δίκη ο Π. Μαντούβαλος;



 
 

mantouvalos_02-11-2010Συζητήθηκε σήμερα στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας Ι. Τέντες κατά της απόφασης με την οποία αθωώθηκε -για την ενεργή συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα- ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος. Ο κύριος Μαντούβαλος είχε παραπεμφθεί σε δίκη για συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας. Και τούτο επειδή το 2001 φέρεται να δωροδόκησε τον τότε ανακριτή Ευάγγελο Καλούση με 7.000.000 δρχ., προκειμένου να μην προφυλακίσει τον επιχειρηματία Ι. Μπολέτση.

Ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας προχώρησε στην απαλλαγή του κ. Μαντούβαλου απ’ όλες τις κατηγορίες ενώ αντίθετα επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών τόσο στον Ε. Καλούση όσο και στον Ι Μπολέτση. Κατά την σημερινή συζήτηση ενώπιον του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας της έδρας κ. Γιώργος Κολιοκώστας ζήτησε να γίνει δεκτή η αναίρεση υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου που αθώωσε τον κ. Μαντούβαλο δεν είχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και δεν αξιολόγησε κρίσιμα αποδεικτικά μέσα μεταξύ των οποίων:

α) Την κατάθεση του δικηγόρου Αλ. Κούγια ο οποίος υποστήριξε ότι «ύστερα από απαίτηση του ανακριτή Ε. Καλούση σε συνάντηση στο διαμέρισμα του τελευταίου στο Παγκράτι αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την υπεράσπιση του Ι. Μπολέτση, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος ανακριτής δέχθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του το ποσόν των 7.000.000 δρχ. αφού στο μεταξύ είχε φροντίσει να μη διατάξει την προσωρινή κράτηση του τότε κατηγορούμενου επιχειρηματία».

β) Την απολογία του Χρ. Χατζηπαναγιώτου, συνεργάτη του κ. Μαντούβαλου, ο οποίος «απέκλεισε» να έλαβε την εντολή κατάθεσης του ποσού των 7.000.000δρχ.από την τότε συνεργάτιδα του πρώην βουλευτή Αν. Δέλλη ενώ αντίθετα εμμέσως πλην σαφώς αποδέχθηκε ότι η εντολή εκπορεύθηκε από τον ίδιο τον κ. Μαντούβαλο και

γ) Τις καταθέσεις των δικηγόρων Γεωργίου και Σπύρου Αλφαντάκη που ανέφεραν ότι «υπήρξε παρέμβαση του Π. Μαντούβαλου στην κατάθεση του ποσού των 7.000.000 δρχ. στο λογαριασμό του ανακριτή Ευ. Καλούση, με βάση τις αποκαλύψεις του Ι. Μπολέτση τις οποίες έκανε σ’ αυτούς όταν δεν είχε πια την ιδιότητα του κατηγορούμενου».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου για το αν ο κ. Μαντούβαλος καθίσει ξανά  στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να εκδοθεί μετά τις Δημοτικές εκλογές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις