Logo

Στο αρχείο οδεύει η δικογραφία για την έκρηξη που σκότωσε τον 15χρονο Αφγανό



 
 

ekriksi_patisia_27-3-2011Την οδό του αρχείου αγνώστων δραστών αναμένεται να ακολουθήσει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η δικογραφία για την έκρηξη που σημειώθηκε στα Πατήσια, πέρυσι στις 28 Απριλίου και είχε ως αποτέλεσμα το διαμελισμό του 15χρονου Αφγανού πρόσφυγα Χαμιντουλάχ Νατζάφι και τον τραυματισμό της 10χρονης αδελφής του και της μητέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει εντοπίσει τους δράστες της βομβιστικής ενέργειας.

Μάλιστα, η αρχική προσπάθεια να αποδοθεί η επίθεση στον «Επαναστατικό Αγώνα» δεν είχε συνέχεια, καθώς από τις έρευνες δεν προέκυψε κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει εμπλοκή των κατηγορουμένων ως μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν, ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφανθεί για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης, δηλαδή αν θα αρχειοθετηθεί η δικογραφία ή αν θα συνεχιστεί η έρευνα.

Σημειώνεται, ότι ακόμα και στην περίπτωση που εκδοθεί εισαγγελική διάταξη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Ηλίας Σιδέρης και Αντώνης Τράκκας θα στραφούν δικαστικά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας να επιδικασθεί υπέρ των εντολέων τους  αποζημίωση.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» οι δικηγόροι της οικογένειας θα επικαλεστούν διάταξη του νόμου που ψηφίστηκε το 2009, σύμφωνα με την οποία θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων ή οι συγγενείς τους έχουν δικαίωμα, ακόμα και αν οι δράστες δεν εντοπιστούν από τις διωκτικές Αρχές, να διεκδικήσουν αποζημίωση από την Πολιτεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις