Logo

Στη φυλακή ο δικηγόρος που πυροβόλησε αστυνομικό



 
 

xeiropedes_28-03-2011Σε συνολική  ποινή κάθειρξης 10 ετών καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο δικηγόρος Κ. Π. 50 ετών,  για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος, στις 7 Δεκεμβρίου 2005, είχε πυροβολήσει αστυφύλακα της  Δίωξης Ναρκωτικών όταν μαζί με συναδέλφους του επιχείρησαν να τον συλλάβουν, έξω από το σπίτι του στον Υμηττό, ως ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο το θύμα είπε ότι παρακολουθούσε το σπίτι του δράστη επειδή είχαν πληροφορίες ότι συμμετείχε σε αγοραπωλησία χασίς.

Όταν εκείνος τους αντιλήφθηκε, επιχείρησε να διαφύγει πυροβολώντας εναντίον τους.

Μία από τις σφαίρες, του προξένησε διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στην απολογία του ο 50χρονος δικηγόρος, υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί ήταν με πολιτικά, δεν του δήλωσαν την ιδιότητά τους και άρχισαν να πυροβολούν πρώτοι.

Εκείνος φοβήθηκε και αναγκάστηκε να “απαντήσει στα τυφλά” ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα και χωρίς να έχει πρόθεση να τραυματίσει κανέναν.

Εξάλλου, ισχυρίστηκε ότι όταν έγινε το συμβάν, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τελικά, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το Δικαστήριο αφού κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας που διέπραξε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής.

Ωστόσο κρίθηκε αθώος από την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο 50χρονος δικηγόρος οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις