Logo

Ο Π. Νικολούδης νέος πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης του ''βρώμικου'' χρήματος



 
 

nikoloudis_29-3-2011Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης θα είναι για την προσεχή τριετία ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»), της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ελέγχου πόθεν έσχες.

Την απόφαση για την ανάδειξη του κ. Νικολούδη στην προεδρία της Αρχής, έλαβε σήμερα Τρίτη το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ύστερα από το νέο νόμο με τον οποίο αναβαθμίστηκε σε ανεξάρτητη Αρχή η μέχρι πρότινος Επιτροπή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Νικολούδης ήταν και πάλι επικεφαλής του ίδιου φορέα (ο οποίος ήταν τότε Επιτροπή και όχι ανεξάρτητη Αρχή) για την τριετία 1997 – 2000.

Τον κ. Νικολούδη στο «τιμόνι» της τότε Επιτροπής διαδέχθηκε το 2000 ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γ. Παντελής, ο οποίος με τη σημερινή απόφαση του Α.Δ.Σ. τοποθετήθηκε  αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής.

Σημειώνεται, ότι μέχρι πρότινος στην προεδρία της Αρχής βρισκόταν ο Στ. Γκρόζος, του οποίου η θητεία έληξε πρόσφατα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις