Logo

Εκτός Ελλάδος, με προορισμό Μέρκελ και Μπερλουσκόνι, τα δέματα βόμβες



 
 

vomves_02-11-2010Βγήκαν και εκτός Ελλάδος τα δέματα βόμβες ! Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει πανικό στην Ελληνική Κυβέρνηση και πονοκέφαλο στην... 

Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε κόκκινο συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο πακέτα με εκρηκτικό περιεχόμενο πέρασαν τα σύνορα της χώρας. Το ένα είχε προορισμό τη Γερμανία και συγκεκριμένα την καγκελάριο της χώρας Αγκέλα Μέρκελ και είχε ως αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών. Το δεύτερο κατευθυνόταν προς Ιταλία. Οι πληροφορίες λένε ότι προοριζόταν για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ότι εντοπίστηκε σε αεροσκάφος το οποίο «μπλοκαρίστηκε» στο αεροδρόμιο της Μπολόνιας.

Την ίδια ώρα που γινόταν γνωστές αυτές οι πληροφορίες εντοπίζονταν στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ακόμη δύο δέματα βόμβες τα οποία προορίζονταν το ένα για τη Europol και το άλλο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τα δέματα έφθασαν στον εμπορευματικό χνώρο του αεροδρομίου και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργεία του ΤΕΕΜ. 

Mετά από αυτές τις εξελίξεις αποφασίστηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Αστυνομίας, να ανασταλούν για ένα 48ωρο  όλες οι μεταφορές αλληλογραφίας και δεμάτων προς στο εξωτερικό, με σκοπό τον επανέλεγχο ολόκληρης της αλληλογραφίας που βρίσκεται σε διαδικασία αναχώρησης για προορισμούς του εξωτερικού.

Τα δέματα στο διεθνές αεροδρόμιο δεν ήταν τα πρώτα που εντοπίστηκαν από τις Αρχές. Όλη σχεδόν την ημέρα οι ανακαλύψεις πακέτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς ήταν συνεχείς. Αποδέκτες ήταν κυρίως πρεσβείες διαφόρων χωρών και τα περισσότερα από τα δέματα αυτά εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις. Ευτυχώς τραυματισμοί δεν υπήρξαν ακόμη και στις περιπτώσεις που το πακέτο εξερράγη πριν προλάβουν να επέμβουν τα συνεργεία του ΤΕΕΜ.

Το πλήθος των εκρηκτικών μηχανισμών που έφθασε με τη μορφή δεμάτων, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς, στους αποδέκτες προβληματίζει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τα κυβερνητικά στελέχη για τον αριθμό των προσώπων που συμμετείχαν στην τρομοκρατική «επιχείρηση».

Αξιωματικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για πολλά άτομα που είχαν αναλάβει να μοιράσουν τα πακέτα και ενδεχομένως για το λόγο αυτό έβγαλαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες νεαρών που καταζητούνται ως μέλη της Οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Τα πρόσωπα αυτά εδώ και 15 μήνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν.

Τώρα οι αστυνομικές Αρχές δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ελπίζει ότι κάποιοι θα τους αναγνωρίσουν, θα θελήσουν να δώσουν στοιχεία και ενδεχομένως με τον τρόπο αυτό να φθάσουν ακόμα και στον εντοπισμό ενός κρησφύγετου (γιάφκας) των τρομοκρατών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πακέτα με εκρηκτικούς μηχανισμούς έφθασαν (ή προορίζονταν να φθάσουν) σήμερα στις πρεσβείες Βουλγαρίας, Ρωσίας, Γερμανίας, Ελβετίας και Χιλής.

Στο μεταξύ στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκαν σήμερα το απόγευμα ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρός και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα για :

*ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση που δεν κατονομάζεται και η οποία, κατά την κατηγορία, συγκροτήθηκε και απαρτίζεται και από άλλα άγνωστα για τις Αρχές άτομα.

*τρομοκρατικές πράξεις

* Έκρηξη. Η κατηγορία αφορά σε μια περίπτωση και συγκεκριμένα σε αυτή με την υπάλληλο της εταιρείας ταχυμεταφορών στα χέρια της οποίας φέρεται να έσκασε το δέμα με τον εκρηκτικό μηχανισμό

*Προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών κατά συρροή.

Επιπλέον στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται και τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και της παράνομης οπλοφορίας καθώς και πράξεις σχετικές με την άρνησή τους να παράσχουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους και να δακτυλοσκοπηθούν.

Κατά την προσαγωγή τους οι δύο νεαροί εξύβρισαν τους δημοσιογράφους που τους ανέμεναν, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι κατά την προανάκριση αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν τις διαδικασίες της αστικής δημοκρατίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα δέματα- βόμβες προς το παρόν δεν συσχετίζεται με το φάκελο που βρίσκεται στο εφετείο Αθηνών και αφορά τη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας στην οποία τελικά θα απολογηθούν την Πέμπτη.

Επίσης, αύριο ο 22χρονος αναμένεται να απολογηθεί στους εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις