Logo

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 76-74



 
 

Pao_Barca

Ματς αντάξιο των προσδοκιών όλων, έγινε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί της Μπαρτσελόνα με 76-74 και να κάνει το 2-1 στην προημιτελική σειρά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχτηκε και πάλι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που "μίλησε" στο κρίσιμο σημείο με απόλυτη ευστοχία στις βολές, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

 O αρχηγός του Παναθηναϊκού με εύστοχα ζευγάρια βολών στα 13,4'' και 3,3'' πριν το τέλος χάρισε σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Ο Νίκολας στα 2'' πριν το τέλος σωστά έκανε το φάουλ στο Λάκοβιτς για να μην πάει στο τρίποντο.

Τελικά, ο Λάκοβιτς έβαλε την πρώτη έχασε τη δεύτερη και δεν έγινε σουτ στο τέλος με τους "πράσινους" να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη τους. Σπουδαίοι στα ριμπάουντ οι "πράσινοι" οι οποίοι τελείωσαν το ματς έχοντας 38 έναντι 30 της Μπαρτσελόνα.

Ο αγώνας:

Με ώθηση από τον κόσμο του μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ο οποίος πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα και στο 4' βρέθηκε να προηγείται με 11-4 χάρη σε δύο διαδοχικά καλάθια από τον Μάικ Μπατίστ. Πάντως, οι Ισπανοί έδειξαν υπομονή και με τον Άντερσον να εκτελεί, μείωσαν σε 11-9.

Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος αλλά το ευχάριστο για αυτόν ήταν ότι ούτε και η Μπαρτσελόνα έβρισκε με ευκολία το καλάθι. Έτσι, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και με τον Καλάθη βρέθηκαν ξανά στο +6 (16-10), πριν ο Λάκοβιτς σε νεκρό χρόνο γράψει το 16-13 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η συνέχεια δεν ήταν καλή πάντως για τον Παναθηναϊκό ο οποίος ήταν πολύ νευρικός και πήγε σε βεβιασμένες ενέργειες στο ξεκίνημα της β' περιόδου. Έτσι, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα μείωσε και στη συνέχεια πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον αγώνα. Με δύο καλάθια από τον Μόρις στο 12' οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 16-19 ολοκληρώνοντας ένα σερί 6-0.

Πάντως, η αντίδραση των παικτών του Ομπράντοβιτς ήταν άμεση και δεν επέτρεψαν στη Μπαρτσελόνα να ξεφύγει περισσότερο. Ο Διαμαντίδης πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δικό του τρίποντο έγραψε το 31-26 στο 18'. Μάλιστα στο 1.11'' πριν το τέλος του ημιχρόνου με βολές έφερε τον Παναθηναϊκό στο +7 (33-26). Τελικά, ο Λάκοβιτς και πάλι με τρίποντο μείωσε για την ομάδα του κάνοντας το 33-29 του ημιχρόνου.

Καταιγισμός από τρίποντα

Στην επανάληψη ο Ρίκι Ρούμπιο θυμήθηκε την τέχνη από τα 6.75μ. και με δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων έγραψε το 35-35. Οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην περιφερειακή τους άμυνα με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να βρουν χώρο για τα σουτ. Ο Άντερσον με δικό του τρίποντο έκανε το 37-38 δίνοντας μετά από ώρα το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Διαμαντίδης και Νίκολας ανέλαβαν δράση και με δικά τους μεγάλα σουτ, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 49-43. Με διαφορά 6 πόντων βρήκε το τέλος του γ'  δεκαλέπτου τους φιλοξενούμενους έχοντας τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν αναμενόμενη στο καθοριστικό δεκάλεπτο. Με τα 4/4 τρίποντα από Μόρις και Ρούμπιο ισοφάρισε σε 61-61 κάνοντας επιμέρους σκορ 12-6 στο 33'. Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τον Νίκολας, ενώ ο Διαμαντίδης με βολές έγραψε το 65-63 στα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Στα 2.32'' πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Σάτο με τρίποντο έγραψε το 70-65 ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο γήπεδο και υποχρεώνοντας τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Ο Ναβάρο στο 28' έκανε το 70-67 και μείωσε στον πόντο μετά από λάθος του Διαμαντίδη. Ο τελευταίος διόρθωσε το λάθος του και έγραψε το 72-69 περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος.

Στα 34'' έκλεψε ο Διαμαντίδης, όμως στα 16,7'' έκανε βήματα ο Νίκολας και από εκεί και πέρα το ματς πήγε στη ρουλέτα των ελευθέρων βολών.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 33-29, 55-49, 76-74

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις