Logo

Πώς είναι οι πλανήτες των εξωγήινων;



 
 

ansplnts_30-3-2011Αν υπάρχουν εξωγήινοι, έτσι είναι οι πλανήτες τους, ισχυρίζεται η NASA.

Στην αναζήτησή τους για ξένες μορφές ζωής, οι αστρονόμοι στο τμήμα διαστημικής των ΗΠΑ έχουν περάσει τα τελευταία δύο χρόνια ψάχνοντας στον Γαλαξία για πλανήτες σαν τη Γη.

Και αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι αυτό που βρήκαν. Τα μαύρα στίγματα αντιπροσωπεύουν 1.235 πλανήτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τους ήλιους τους, οι οποίοι έχουν διευθετηθεί κατά σειρά μεγέθους.

Ο μοναχικός πλανήτης που απεικονίζεται στα δεξιά και κάτω από την πρώτη γραμμή, αντιπροσωπεύει τον ήλιο μας, με τη Γη και την Αφροδίτη ως μικροσκοπικές μαύρες σιλουέτες.

Από αυτούς τους υποψήφιους πλανήτες, υπάρχουν 54, όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει ζωή στη “ζώνη Goldilocks” (η απόσταση ενός πλανήτη από ένα αστέρι, κατά την οποία, ο πλανήτης αυτός, θα μπορούσε να διατηρήσει υγρό νερό και ζωή στην επιφάνειά του).

Η κύρια αποστολή του Kepler δεν είναι να εξετάσει μεμονωμένους κόσμους, αλλά να δώσει στους αστρονόμους μια αίσθηση του πόσοι πλανήτες, και κυρίως δυνητικά κατοικήσιμοι, μπορεί να υπάρχουν στον γαλαξία μας.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι ένα στα δύο αστέρια έχει πλανήτες και ένα στα 200 αστέρια έχει πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη – και αυτό είναι το ελάχιστο, καθώς αυτά τα αστέρια μπορούν να έχουν περισσότερους από έναν πλανήτη. Τα ποσοστά αυτά ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης, στην Ουάσιγκτον.

Για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες υπολόγιζαν ότι υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια αστέρια στον Γαλαξία μας, αλλά πέρυσι ένας επιστήμονας από το πανεπιστήμιο του Yale ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός ήταν κοντά στα 300 δισεκατομμύρια αστέρια.

Και αυτό ισχύει μόνο για τον δικό μας γαλαξία, καθώς οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι υπάρχουν συνολικά 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις