Logo

Ακατάλληλα ζυμαρικά και φακές στην αγορά



 
 

dcccpst_31-3-2011Ζυμαρικά με έντομα και φακές βιολογικής γεωργίας  ακατάλληλες προς κατανάλωση εντοπίστηκαν από ελέγχους των περιφερειακών διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και ανακλήθηκαν με απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ζυμαρικά σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων που έχουν την εμπορική ονομασία «DE CECCO MAFALDINE No2 DURUM WHEAT SEMOLINA PASTA».

Το εν λόγω προϊόν παράγεται στην Ιταλία από την εταιρεία «F. LLI DE CECCO di FILIPPO FARA S. MARTINO SpA».

Στην Ελλάδα εισάγεται και διακινείται από την εταιρεία «ΧΟΡΕΚΑ Α.Ε.Β.Ε.» που εδρεύει στην οδό Χαλεπά 6 - Γέρακα Αττικής σε συσκευασία των 500gr.

Όπως έγινε γνωστό από τον ΕΦΕΤ το πρόβλημα εντοπίστηκε σε τρεις συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος με ημερομηνίες ανάλωσης έως 14.01.13, 21.03.13 και 16.06.13.

Σημειώνεται, ότι ο ΕΦΕΤ, που συνεχίζει τους ελέγχους, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα προαναφερόμενα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

fkspsls_31-3-2011Επίσης, ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση φακής βιολογικής γεωργίας, Τουρκικής προέλευσης, στην οποία υπήρξε υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων (MRLs) ως προς τη φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate.

Πρόκειται για φακή βιολογικής γεωργίας τουρκικής παραγωγής, με την εμπορική επωνυμία “Bio – VITA Βιολογικά προϊόντα – Φακές ψιλές – Βιολογικά τρόφιμα”, σε συσκευασία των 500 gr, με αριθμούς παρτίδας 8-5154 και 8-35762 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 17/05/2011 και 16/02/2012 αντιστοίχως. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε, μέσω Γερμανίας, στην ελληνική επιχείρηση “Bio – VITA A.E.E.” [(Μεταμόρφωσης Σωτήρος 4, Γλυκά Νερά Αττικής) σε σάκους των 25 kg, συνολικής ποσότητας 175 kg] η οποία προχώρησε σε ανασυσκευασία των 500 g.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των δύο ως άνω αναφερόμενων αριθμών παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παραπάνω, να μην το καταναλώσουν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις