Logo

Κόκκινη κάρτα έβγαλε ο εισαγγελέας σε προέδρους, διαιτητές και τζογαδόρους για τα στημένα ματς



 
 

stimena_paixn_03-11-2010Στο δόκανο των εισαγγελικών Αρχών έχουν πιαστεί πρόεδροι ομάδων και άλλοι παράγοντες στο χώρο του ποδοσφαίρου μετά το άνοιγμα 20 τραπεζικών λογαριασμών από τους Ράμπο του ΣΔΟΕ και το πλήθος των στοιχείων που έχει συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για τα στημένα ματς και τον παράνομο τζόγο.

'Πρόκειται για υπόθεση με πολλούς εμπλεκόμενους από όλο το ποδοσφαιρικό φάσμα και με μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι τα κέρδη από το στήσιμο αγώνων και το παράνομο στοίχημα' έλεγαν νομικοί κύκλοι αναφέροντας το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα : ένας παίκτης στοιχημάτισε ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ματς ύποπτο για στήσιμο και μετά από 90 λεπτά παιχνιδιού ήταν πολυεκατομμυριούχος καθώς κέρδισε δέκα εκατομμύρια ευρώ! 

Η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών θα διερευνήσει το ρόλο όχι μόνο των προέδρων των ομάδων αλλά και κάθε άλλου προσώπου που εμπλέκεται στο κύκλωμα των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου τζόγου. Η έρευνα θα επεκταθεί σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, μάνατζερ ομάδων, συνδέσμους φιλάθλων και παίκτες στοιχημάτων νόμιμων και παράνομων οι οποίοι θα ελεγχθούν διεξοδικά για την εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια, παράνομο τζόγο και σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι εισαγγελικές Αρχες προχωρούν με προσεκτικά και αποτελεσματικά βήματα στην έρευνα αυτή χρησιμοποιώντας ως «οδηγούς» τα εξής έγγραφα :

*Τον κατάλογο της ΟΥΕΦΑ με τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι στημένα. 

*Τη λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος με τα ονόματα 948 τζογαδόρων που έπαιζαν παράνομο στοίχημα μέσω Διαδικτύου.

*Τα κατατεθημένα σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ δελτία στοιχήματος με τα οποία οι παίκτες τζογάρουν σε παιχνίδια που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα.

Στα δελτία αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που από μακριά  μυρίζουν στημένη κατάσταση . Για παράδειγμα υπάρχει παίκτης που στοιχηματίζει 60.000 ευρώ σε ύποπτο για στήσιμο αγώνα. Και υπάρχει και άλλος που την ίδια ημέρα παίζει επτά φορές στον ίδιο στημένο αγώνα καταβάλλοντας 6.000 ευρώ.

Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι όλοι όσοι έπαιξαν μέσω ΟΠΑΠ σε νόμιμο στοίχημα, γνωρίζοντας ότι ποντάρουν σε «στημένο» αγώνα, αλλά και αυτοί συμμετείχαν άμεσα στο στήσιμο ενός παιχνιδιού έχουν ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο. Όσο για το τζογάρισμα μέσω Ίντερνετ οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ούτως ή άλλως υπάρχει 'σκαστό' αδίκημα, ανεξάρτητα από το αν ήταν ή όχι στημένα τα παιχνίδια. Κι αυτό διότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία κάθε στοίχημα που διενεργείται εκτός ΟΠΑΠ είναι παράνομο.

Με βάση όλα τα παραπάνω η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνώντας την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου τζόγου αναμένεται να προβεί ή έχει ήδη προβεί στις εξής ενέργειες :

*Ζητεί από την ΕΠΟ και τη Super League όλα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που μετείχαν στους ύποπτους για στήσιμο αγώνες.

*Καλεί ως μάρτυρα με τη μεσολάβηση της ΕΠΟ, χωρίς,  δηλαδή,  τη χρονοβόρα διαδικασία της δικαστικής συνδρομής τον άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο το θέμα των «στημένων» ποδοσφαιρικών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, καλεί τον Ελβετό νομικό και επικεφαλή του πειθαρχικού τμήματος της ΟΥΕΦΑ Πέτερ Λιμάχερ.

Σημειώνεται, ότι η μεγάλη δικογραφία για τα στημένα  ματς και τον παράνομο τζόγο έχει χωριστεί σε τέσσερα κομμάτια τα οποία αφορούν :

1.Προέδρους, παίκτες και προπονητές ομάδων (η πλειονότητα των οποίων δεν παίζει στη Super League αλλά στις υπόλοιπες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου) καθώς και διαιτητές.

2. Μάνατζερ ομάδων και μέλη συνδέσμων φιλάθλων, οι οποίοι είναι πιθανό να λειτουργούσαν ως μεσάζοντες διαρρέοντας με το αζημίωτο την πληροφορία περί στημένου παιχνιδιού.

3. Τζογαδόρους οι οποίοι παίζουν μέσω δελτίων στοιχημάτων του ΟΠΑΠ ποντάροντας σε στημένα παιχνίδια.

4. Διαδικτυακούς τζογαδόρους οι οποίοι μέσω Ιντερνετ παίζουν εκατομμύρια ποντάροντας σε ύποπτα για στήσιμο παιχνίδια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  3-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις