Logo

Ηράκλειο: Έχασε στο πόκερ 5,5 εκ. ευρώ !



 
 

pokerΗρακλειώτης επιχειρηματίας "χρεώθηκε" στο πόκερ το …ιλιγγιώδες ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ (!).

Όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό, είναι πέρα ως πέρα αληθινό περιστατικό και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διαπραγματεύσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού.


Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει «πυροδοτήσει» έντονες συζητήσεις σε κύκλους του Ηρακλείου καθώς παρά την προσπάθεια να υπάρξουν …στεγανά, κάποιες πτυχές της έχουν διαρρεύσει. Τα ποσά είναι …αστρονομικά και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και …σκανδαλώδη, ιδιαίτερα σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» τους πολίτες.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει έως τώρα, ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές παίχτηκε σκληρό πόκερ που οδήγησε στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής τον μεγάλο χαμένο.

Έπαιζαν δώδεκα μερόνυχτα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκληρό πόκερ παίχτηκε στο διαμέρισμα άλλου επιχειρηματία και η παρτίδα …διήρκησε δώδεκα μερόνυχτα με εξαίρεση κάποια μικρά διαλείμματα για να ξεκουραστούν. Τα όσα περιγράφονται είναι τουλάχιστον εξωφρενικά και καταδεικνύουν την απόλυτη εξάρτηση των εμπλεκομένων με τον τζόγο.

Άνθρωπος που γνωρίζει την υπόθεση ανέφερε στην «Π» ότι ο επιχειρηματίας που προσπαθεί τώρα να σώσει την περιουσία του-κινδυνεύει να χάσει ακόμα και ξενοδοχείο-συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι βρέθηκε να χρωστάει στον συμπαίκτη του το υπέρογκο ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

poker_1Ο ίδιος προσφέρθηκε να «κόψει» επιταγές για να καλύψει την οφειλή σταδιακά.

Ο δεύτερος δεν αρνήθηκε, όμως απαίτησε ότι τουλάχιστον για ένα ποσό της τάξεως του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ, θα του υπέγραφε ιδιωτικό συμφωνητικό πως πρόκειται για δάνειο ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι κατοχυρωμένος σε σχέση με τα χρωστούμενα.

Αυτό φέρεται να αποτελεί και το σημείο τριβής και διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών αφού σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι επιταγές που κερδίζονται από παράνομο τζόγο δεδομένων των συνθηκών υπό τις οποίες εκδίδονται, θεωρούνται άκυρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται σκληρό παζάρι μεταξύ των δυο ώστε να βρεθεί μία μέση λύση.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, η επίμαχη υπόθεση δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τα όσα συμβαίνουν στο Ηράκλειο αναφορικά με τον παράνομο τζόγο.

Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα σπίτια μετατρέπονται σε ιδιωτικές χαρτοπαιχτικές λέσχες επιφανών επιχειρηματιών του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα αλλά και με πόσο μεγάλη άνεση μετρητά και περιουσίες αλλάζουν χέρια σε μία νύχτα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2011 από directNEWS.gr πηγή: ΠΑΤΡΙΣ


Τελευταίες Ειδήσεις