Logo

Οργάνωση τρομο-ταχυμεταφοράς είχαν συστήσει οι Αργυρού και Τσάκαλος



 
 

tromo_new_04-11-2010Οργάνωση   με αποκλειστικό σκοπό τις τρομο – ταχυμεταφορές και μάλιστα με την καταβολή του ανάλογου με το... 

δέμα αντιτίμου φέρονται να είχαν συστήσει μαζί με άλλα άγνωστα πρόσωπα οι Παναγιώτης Αργυρού 22 ετών και Γεράσιμος Τσάκαλος 24ετών σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συνέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια για την υπόθεση των δεμάτων βόμβες.

Στα κατηγορητήρια καταγράφονται μόνο τέσσερα δέματα με εκρηκτικό περιεχόμενο εκ των οποίων οι νεαροί πρόλαβαν να ταχυδρομήσουν μόνο τα δύο. Αντίθετα, δεν αναφέρονται εκείνα τα πακέτα που ανακαλύφθηκαν μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών δύο εκ των οποίων ταξίδεψαν εκτός Ελλάδος με παραλήπτες την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ειδικότερα, στο κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε σε βάρος του Γ. Τσάκαλου αναφέρεται επί λέξει :’Στην Αθήνα σε μη προσδιορισμένο επακριβώς μέχρι σήμερα χρόνο και το αργότερο κατά το χρονικό διάστημα από 27-10-2010 έως και 1-11-2010, κατόπιν προσυνεννοήσεως και συναποφάσεως με τον συγκατηγορούμενό σου Παναγιώτη Αργυρού και με άλλους, άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς σας, ενεργώντας όλοι με κοινό δόλο συγκροτήσατε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από τρία ή περισσότερα πρόσωπα, που δρουν από κοινού και επιδιώκουν την τέλεση του εγκλήματος της πρώτης παραγράφου του άρθρου 187Α ΠΚ δηλαδή τρομοκρατικών πράξεων και ειδικότερα: Έχοντας αποφασίσει όλοι μαζί να ενεργήσετε ώστε να περιέλθουν στην κατοχή ορισμένων προσώπων καθώς και άλλων, μη προσδιορισμένων επακριβώς μέχρι σήμερα προσώπων, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, μικρής ή και μεγαλύτερης ισχύος, χωρίς να γίνουν αυτοί αντιληπτοί από τους παραλήπτες τους ή τρίτους , κρυμμένοι μέσα σε δέματα, φακέλους, ντοσιέ ακόμη και σε άλλου είδους συσκευασίες , μη προσδιορισμένες μέχρι στιγμής, τους οποίους ( μηχανισμούς) θα αποστέλλατε ταχυδρομικώς, μέσω διαφορετικών κάθε φορά εταιριών ταχυμεταφορών, ακόμη και υπό άλλες άγνωστες μέχρι στιγμής περιστάσεις…».

Μάλιστα, η ανακρίτρια καταλογίζει στους νεαρούς ακόμα και το γεγονός ότι απέκρυψαν ‘με διάφορα απατηλά τεχνάσματα’ τι ακριβώς είχαν οι φάκελοι καθώς και τα αληθινά στοιχεία των αποστολέων των δεμάτων και των φακέλων !

.Όπως προκύπτει από τα κατηγορητήρια οι δύο νεαροί είχαν «σκάψει» το εσωτερικό δύο βιβλίων και είχαν τοποθετήσει στις εσοχές που είχαν δημιουργήσει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Συγκεκριμένα είχαν χρησιμοποιήσει τα βιβλία με τίτλους ‘ΚΩΔΙΞ ΝΟΜΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ’ και ‘ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΜΕΓΑ ΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ’. 

Οι δύο νεαροί για τα δύο εκρηκτικά πακέτα που πρόλαβαν να στείλουν, πριν συλληφθούν, με προορισμό το ένα την Ολλανδία και το άλλο την πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι το οποίο εξερράγη τραυματίζοντας πολύ ελαφρά την υπάλληλο της εταιρείας ταχυμεταφοράς κατέβαλλαν συνολικό αντίτιμο 90,58 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί η ακρίβεια στην καταγραφή των στοιχείων των δήθεν παραληπτών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δέμα με προορισμό τον πρόεδρο της Γαλλίας (σ.σ. συνελήφθησαν και δεν πρόλαβαν να το παραδώσουν σε εταιρεία ταχυμεταφοράς)  στο οποίο αναγράφουν σε άπταιστα γαλλικά: 'NICOLAS SARKOZY MONSIEUR LE PRESIDENT DE LA REPUBLIQUE PALAIS DE L’ ELYSEE 55, RUE FAUBOURG SAINT HONORE 75008 PARIS FRANCE'.

Σημειώνεται, ότι οι Π. Αργυρού και Γ. Τσάκαλος μετά τις απολογίες τους στην 2η ειδική ανακρίτρια κρίθηκαν προφυλακιστέοι και μετήχθησαν ο πρώτος στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού και ο δεύτερος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μαλανδρίνου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις