Logo

Ελλάδα - Ιταλία: Κίβδηλα κέρματα ευρώ;



 
 

kivdila_3-4-2011Υπόνοιες, σύμφωνα με τις οποίες η πρώτη ύλη για τα κίβδηλα κέρματα ευρώ - ανταλλάχθηκαν πρόσφατα στην Bundesbank έναντι εκατομμυρίων γνησίων ευρώ - προέρχεται από χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, εκφράζουν οι γερμανικές αρχές.

Αυτό προκύπτει από προδημοσίευση ρεπορτάζ του Spiegel στο Spiegel - Online με τίτλο : «Η πρώτη ύλη των παραχαρακτών κερμάτων ευρώ συχνά προέρχεται από τη νότια Ευρώπη», το οποίο αναφέρεται στην εξάρθρωση σπείρας παραχαρακτών, την περασμένη εβδομάδα, στην περιοχή Μάιν της Φραγκφούρτης.

Ειδικότερα, στην προδημοσίευση του επίμαχου ρεπορτάζ επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Κατά την έφοδο της αστυνομίας κατασχέθηκαν περίπου τρεις τόνοι συστατικών κερμάτων, τα οποία πολύ συχνά προέρχονται από χώρες σαν την Ιταλία ή την Ελλάδα. Η εισαγγελία της Φραγκφούρτης πιστεύει ότι πρόκειται για υπολείμματα “κοπιαρισμένων” κερμάτων, τα οποία μετά από ανεπαρκή ανακύκλωση σε διεθνείς αγορές πρώτων υλών πωλήθηκαν και ανασυντέθηκαν από τους παραχαράκτες εν μέρει στην Κίνα.
Τουλάχιστον τρεις άνδρες και μία γυναίκα αεροσυνοδοί, στη συνέχεια φέρονται να μετέφεραν παράνομα τα κέρματα σε δόσεις αξίας μέχρι και 10.000 ευρώ και να τα αντάλλαξαν στην Bundesbank.

Εν τω μεταξύ, οι παραχαράκτες φαίνεται ότι είχαν αρχίσει να παράγουν κίβδηλα ευρώ στη Γερμανία, αφού στην έφοδο που πραγματοποίησαν οι διωκτικές Αρχές την περασμένη Τετάρτη ανακάλυψαν μηχάνημα επανασύνδεσης του μεταλλικού πυρήνα του κέρματος με το εξωτερικό περίβλημα.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αεροσυνοδοί μετέφεραν πλαστά ευρώ !


Τελευταίες Ειδήσεις