Logo

Βρέθηκε το πρώτο ''πορτρέτο'' του Ιησού;



 
 

jssmg_3-4-2011Η εικόνα είναι παράξενα γνωστή: ένας γενειοφόρος νεαρός άνδρας με μακριά, σγουρά μαλλιά.

Μετά από 2.000 χρόνια σε μια σπηλιά στους Αγίους Τόπους, οι λεπτομέρειες είναι κάπως δύσκολο να προσδιοριστούν. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες φωτός, όμως, δεν είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς τα σήματα γύρω από το μέτωπο της μορφής ως ακάνθινο στεφάνι.

Η εικόνα αυτή, η οποία βρίσκεται σε ένα από τα 70 πρόσφατα ανακαλυφθέντα μεταλλικά βιβλία, είναι ένας λόγος που οι ιστορικοί της Βίβλου αδημονούν να πάρουν στα χέρια τους τα αρχαία αυτά έργα τέχνης.

Αν το βιβλίο αποδειχθεί αυθεντικό, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο πορτρέτο του Ιησού Χριστού, το οποίο ενδεχομένως και να δημιουργήθηκε από κάποιον που τον γνώριζε προσωπικά.

Το μικροσκοπικό βιβλιαράκι, το οποίο είναι λίγο μικρότερο από μια σύγχρονη πιστωτική κάρτα, είναι σφραγισμένο από όλες τις πλευρές και έχει μια τρισδιάστατη απεικόνιση ενός ανθρώπινου κεφαλιού, τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του. Το ένα φαίνεται να έχει γενειάδα, ενώ το άλλο δεν έχει. Κάτω και από τις δύο φιγούρες, υπάρχει μια σειρά ενός μη αποκρυπτογραφημένου ακόμα κειμένου στα αρχαία εβραϊκά.

Παραδόξως, ένα από τα βιβλία φαίνεται να φέρει την επιγραφή Σωτήρας του Ισραήλ” – μία από τις λίγες φράσεις των βιβλίων που έχουν μεταφραστεί μέχρι στιγμής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Διχάζουν τα μεταλλικά βιβλία που βρέθηκαν σε σπήλαιο της Ιορδανίας


Τελευταίες Ειδήσεις