Logo

Ολυμπιακός - Καβάλα 3-1



 
 
osfp_kavala

Μετά τα 6 γκολ σε 90 λεπτά (κόντρα στην ΑΕΚ), ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τρία και να δεχτεί ένα, σε λιγότερο από 9' και κατέκτησε την 14η εντός έδρας νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και πάει φουλ για το ρεκόρ απόλυτων νικών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Στο +13 πάλι η διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες είχαν αρκετούς λόγους για να πάρουν τη νίκη, αλλά απολύτως κανένα άγχος και έτσι από τα πρώτα λεπτά έπαιξαν ελεύθερα και κατάφεραν να ενθουσιάσουν και να ικανοποιήσουν το κοινό τους.

Mιραλάς, Ριέρα και Τζιμπούρ είχαν αρκετά κέφια, όμως το γκολ δεν έλεγε να έρθει, αφού όσες ευκαιρίες δημιουργούσαν οι Πειραιώτες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Όσο γκολ όμως δεν είδαμε μέχρι το 59', παρακολουθήσαμε μέσα σε 9 λεπτά. Την αρχή έκανε ο Φουστέρ στο 59', η Καβάλα απάντησε στο 63' με τον Νικουλάε, όμως δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει και ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 3-1!

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ασταμάτητοι και με γκολ του Τζιμπούρ στο 65' και του MVP την αναμέτρησης Κέβιν Μιραλάς στο 67' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και διατήρησαν το απόλυτο στο κάστρο τους.

Σ' ότι αφορά στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, ο Ντουντού Σεαρένσε πέρασε ένα από τα δυσκολότερα βράδια του στον Ολυμπιακό, αφού από την αρχή της αναμέτρησης και σε κάθε ευκαιρία αποδοκιμαζόταν από τον κόσμο. Λίγο οι δηλώσεις του, λίγο και το... twitter έφεραν την αγανάκτηση του κόσμου, με αποκορύφωμα ένα λάθος του από το οποίο προήλθε το γκολ της Καβάλας.

Αντίθετα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε απόλαυσε για ακόμη μια φορά την συμπαράσταση και την αγάπη του κόσμου, αφού στο τέλος του αγώνα έγινε και πάλι σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού.

Όσο για την Καβάλα; Σε γενικές γραμμές δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, κατάφερε να χαρεί μόλις για δύο λεπτά και μ΄αυτή την ήττα απομακρύνεται από τον στόχο των πλέι οφ, αφού τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησαν και απομακρύνθηκαν.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκαννήσου)

Βοηθοί: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών)

Τέταρτος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες:

Κόκκινες:

Γκολ: 58' Φουστέρ, 65' Τζιμπούρ, 67' Μιραλάς / 63' Νικουλάε

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Χολέμπας, Ντουντού, Ουρτάδο, Ριέρα (83' Ραούλ Μπράβο), Μιραλάς, Φουστέρ (76' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (68' Ζαϊρί).

Καβάλα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (76' Περεϊρίνια), Ρίος (68' Βουτσίτσεβιτς), Ντικρόκ, Νικουλάε (81' Ογκμπέτσε), Χργκόβιτς, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλης, Αμπντούν.

Βαλβέρδε VS Μαντζουράκης

Δίχως πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός έδωσε την πρώτη ευκαιρία στον Μέγερι να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ στα χαφ, έβαλε τον Ουρτάδο και τον Ντουντού. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Μοδέστο (σέντερ μπακ), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Μανιάτης (δεξί μπακ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Ριέρα (δεξί χαφ), Μιραλάς (αριστερό χαφ), Φουστέρ (επιτελικός μέσος), Τζιμπούρ (σέντερ φορ).

Ίδιο σύστημα 4-2-3-1 ή αν θέλετε 4-5-1, χρησιμοποίησε και ο Γιάννης Μαντζουράκης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαλίνοβιτς, σέντερ μπακ ήταν οι Τόμασιτς και Θεοδωρέλλης, δεξιά ο Πφέρτζελ, αριστερά ο Χργκόβιτς, αμυντικά χαφ ήταν οι Ντιέ και Ντικρόκ, δεξί χαφ ο Ονουάτσι, αριστερά ο Αμπντούν, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Νικουλάε και λίγο πιο πίσω σε ελεύθερι ρόλο ήταν ο Ρίος.

Δίχως άγχος και πίεση και με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και δεν άργησαν να πάρουν τα ηνία. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αρκετά... κέφια και με μπροστάρη τον ορεξάτο Κέβιν Μιραλάς που ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις.

Η καλύτερη θα ήταν στο 3' αν ο επόπτης δεν σταματούσε λανθασμένα τον Τζιμπούρ για οφσάιντ την στιγμή που έβγαινε μόνος του στην αντεπίθεση, ενώ στο 6' ήταν η σειρά του διαιτητή να κάνει λάθος, όταν ο Μιραλάς ανατράπηκε στα όρια της περιοχής από τον Θεοδωρέλλη, αλλά το ματς συνεχίστηκε.

"Ερυθρόλευκο" πάρτι δίχως γκολ

Όλα αυτά βέβαια, λίγη σημασία είχαν, αφού άπαντες επικεντρώθηκαν στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου οι Πειραιώτες είχαν την ανωτερότητα και παίζοντας ωραίο και απολαυστικό ποδόσφαιρο, έδωσαν χαρά στον κόσμο που βρέθηκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μεγάλη απόδειξη των παραπάνω είναι η φάση στο 21' όπου το διαγώνιο σουτ του Μιραλάς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς, ενώ ίδια κατάληξη είχε και ο εξαιρετικός συνδυασμός του Ριέρα με τον Βέλγο.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν σε κάθε ευκαιρία τον Ντουντού και τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνουν το παιχνίδι του και να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 25' ο Ριέρα έδωσε με τακουνάκι στον Μανιάτης, εκείνος πάσαρε στον Μιραλάς, όμως το σουτ του τελευταίου έδιωξε ο Γκαλίνοβιτς που είχε βγει από την εστία του.

Λίγο μετά το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, ο Ριέρα έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο πορτιέρο της Καβάλας μπλόκαρε και από 'κει και πέρα, ο ρυθμός των "ερυθρολεύκων" έπεσε και οι ευκαιρίες μειώθηκαν.

Ο Σιδηρόπουλος είπε "όχι" στην Καβάλα

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καβάλα να βγει για πρώτη φορά στην επίθεση και να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Νικοπολίδη. Στο 38' ήταν σειρά για τους φιλοξενούμενους να αδικηθούν από τον διαιτητή, όταν ο Ντικρόκ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ουρτάδο σταμάτησε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, αλλά ο Σιδηρόπουλος κακώς δεν καταλόγισε πέναλτι.

Πέντε λεπτά αργότερα (43') ο Αμπντούν έκανε ωραίο σουτ που πέρασε άουτ, ο Ολυμπιακός απάντησε στο 44' όπου ο Ριέρα προτίμησε να πασάρει στον Τζιμπούρ αντί να σουτάρει και ο Αλγερινός δεν έκανε καλά το κοντρόλ, με αποτέλεσμα περάσει ανεκμετάλλευτη η φάση. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης έμοιαζαν πολύ με τα τελευταία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, όμως η Καβάλα είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Γκαλίνοβιτς και προσπαθούσε να "χτυπήσει" με αντεπιθέσεις.

Τέσσερα γκολ σε 9 λεπτά και 3-1!

 

 

 

Σημαντικό ρόλο σίγουρα έπαιξε και η απουσία του Ιμπαγάσα, καθώς υπήρχε μια δυσκολία στο δημιουργικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό, όμως ακόμη κι έτσι οι Πειραιώτες βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν. Στο 58' ο Μιραλάς με "no look" πάσα βρήκε τον Χολέμπας μέσα στην περιοχή, εκείνος απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς και με κόντρες έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και ο Φουστέρ σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με την βοήθεια του... Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος που ήταν ήδη το "κόκκινο πανί" έκανε ένα τραγικό λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στην Καβάλα να βγει στην αντεπίθεση και τελικά να κερδίσει ένα κόρνερ. Από εκεί ήρθε και το 1-1 όταν ο Νικουλάε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι και ο Ντουντού τ' άκουσε για τα καλά από τον κόσμο της ομάδας.

Κι αν νομίζετε πως η απάντηση της Καβάλας ήταν αρκετά γρήγορη, που να δείτε κι αυτή του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν να κάνουν το σκορ από 1-1 σε 3-1. Αρχικά στο 65' ο Τζιμπούρ έκανε το 2-1 με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Μανιάτη, ενώ στο 67' ο Φουστέρ πάσαρε στον Μιραλάς και ο Βέλγος αφού πέρασε τον Γκαλίνοβιτς, με άψογο πλασέ έδωσε διαφορά δυο τερμάτων στον Ολυμπιακό.

Όλα ήταν πιο εύκολα από κει και πέρα για τους πρωταθλητές Ελλάδας και έτσι ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε τις αλλαγές, προκειμένου να δώσει ανάσες. Ο Μαντζουράκης δεν άργησε να τον ακολουθήσει, όχι βέβαια για να ξεκουράσει παίκτες, αλλά για να παίξει το τελευταίο του χαρτί.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι της αναμέτρησης και θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο φάσεις, όμως τα σουτ του Φετφατζίδη στο 78' και στο 82' δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Το 3-1 έμελλε ήταν πάντως το τελικό σκορ, αφού ούτε το διαγώνιο σουτ του Αμπντούν στο 88', ούτε η μεγάλη ευκαιρία του Ραούλ Μπράβο στο 89' είχαν ευτυχή κατάληξη.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις