Logo

Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 1-0



 
 

panseraikosΧωρίς βαθμολογικό κίνητρο αλλά για την ιστορία του και το γόητρο ο Πανσερραϊκός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό με γκολ του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου του "τριφυλλιού" Γεωργιάδη (44'). Τραγικοί οι φιλοξενούμενοι είχαν μοναδικό διασωθέντα τον Κοτσόλη.

Για την ιστορία του και τους οπαδούς του ο υποβιβασμένος στην Football League, Πανσερραϊκός νίκησε 1-0 τον "χλωμό" Παναθηναϊκό με γκολ που πέτυχε στο 44' ένας από τους δύο υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του "τριφυλλιού", Γιώργος Γεωργιάδης.

Σε άθλια μέρα η μεσαία και επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων δεν δικαιολογούνται για την ήττα και την απουσία του Τζιμπρίλ Σισέ. "Οαση" για τον Παναθηναϊκό ο Στέφανος Κοτσόλης που είχε εντυπωσιακές και σωτήριες επεμβάσεις.

Η διακοπή του πρωταθλήματος (για τις Εθνικές ομάδες) μόνο κακό έκανε όχι μόνο στους παίκτες αλλά και στην τεχνική ηγεσία των "πράσινων". Αυτό φάνηκε από την εικόνα του Παναθηναϊκού στις Σέρρες και την ήττα από τα "λιοντάρια" του Παύλου Δημητρίου.

Χωρίς φαντασία και ανύπαρκτος επιθετικά (παρόλο που αγωνίστηκε σε μεγάλο μέρος με όλα του τα "όπλα") ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούταν να πάρει κάτι περισσότερο από την ήττα αφήνοντας με την απογοήτευση και τους 500 οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του δημοτικού γηπέδου στις Σέρρες.

Πλέον, το "τριφύλλι" κινδυνεύει να χάσει και το σημαντικό προβάδισμα του +3 στην βαθμολογία που θα προκύψει ενόψει των πλέι όφ, καθώς αν έχει και άλλη βαθμολογική απώλεια στα δύο επόμενα ματς (με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου) σε σχέση με τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου τότε θα μπει στους αγώνες κατάταξης με έναν βαθμό λιγότερο (+2).

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μπιτσίδης Δημήτριος (Θράκης) - Κουρουμπυλιά Χρυσούλα (Καρδίτσας)
 

Τέταρτος διαιτητής: Μήτση Ευθαλία (Πειραιά)

Κίτρινες: Παπάζογλου, Ράντμαν / Λέτο, Νίνης

Γκολ: 44' Γεωργιάδης

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Ράντμαν, Τριανταφύλλου, Ντιόγκο, Κάστρο (88' Λεοζίνιο), Παπάζογλου, Τσέρλα, Γεωργιάδης, Ανάκογλου (74' Σουμπίνιο), Νταλέ, Μπέλιτς, Πάρκερ (73' Σιντιτς).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος (62' Γκοβού), Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος (46' Νίνης), Λέτο, Πετρόπουλος.

Τα πλάνα των προπονητών

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τις ομάδες τους οι δύο προπονητές. Ο Παύλος Δημητρίου αντικατέστησε τον Φερνάντες κάτω από τα δοκάρια με τον Ράντμαν ενώ στο σύστημα 4-2-3-1 ο Νταλέ στην κορυφή της επίθεσης είχε στηρίγματα τους Μπέλιτς δεξιά, Γεωργιάδη αριστερά και Πάρκερ.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε αλλαγές στο αρχικό του πλάνο, αφού δεν είχε τον Τζιμπρίλ Σισέ τιμωρημένο ενώ προτίμησε να δώσει ευκαιρία και στον Κοτσόλη αντί του Τζόρβα.

Τα βλέμματα σε διαιτητές και πανό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους οπαδούς των δύο ομάδων (αφού περίπου 500 οπαδοί του "τριφυλλιού" είχαν δώσει το παρών) να βλέπουν το ευρηματικό πανό των γηπεδούχων αλλά και την τετράδα της διαιτησίας.

"1 σέντερ-φορ, 18 δανεικοί 80 μέρες χωρίς γυμναστή. Τυχαίος ο υποβιβασμός; Δε νομίζω!" το εξαιρετικό σε νόημα πανο των Σερραίων. Από την άλλη, τα "μάτια" των περισσοτέρων είχαν πέσει επάνω στην βοηθό του Αμπάρκιολη, Κουρουμπυλιά Χρυσούλα από την Καρδίτσα και την Πειραιώτισα τέταρτη βοηθό, Μήτση Ευθαλία.

Αγωνιστικά, το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους πρώτοι να απειλούν την εστία του "τριφυλλιού" όταν ο Γεωργιάδης έστρωσε στον Πάρκερ εκείνος ελίχθηκε με αντίπαλο τον Μπουμσόνγκ και το πλασέ που επιχείρησε απομάκρυνε σωτήρια στην γωνία του ο Κοτσόλης.

Για περίπου 20 λεπτά οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν στην αντίπαλη εστία και το παιχνίδι κινούνταν με λάθη εκατέρωθεν από τους 22 ποδοσφαιριστές.

Το μήνυμα Πάρκερ και το γκολ του "στόχου"

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με αξιώσεις στο 37' και από στημένη φάση όταν ο Χριστοδουλόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έλειψε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από την εστία του.

Δύο λεπτά αργότερα (39') ο Ντιόγκο πραγματοποίησε την σέντρα και ο αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή Πάρκερ ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτσόλης με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Πανσερραϊκό να έχει το προβάδισμα στο σκορ όταν στο 44' ο Ανάκογλου με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Γεωργιάδη που με προσποίηση ξεπέρασε και τον Κοτσόλη και από πλάγια θέση πλάσαρε κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ενίσχυση με Νίνη... και Γκοβού

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον δυσαρεστημένο από την εικόνα της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα να αντικαθιστά τον Μαρίνο με τον Νίνη για να έχει περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι της και να απειλήσει αφού δεν είχε κάνει ευκαιρία στο πρώτο ματς.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο έδειχναν περισσότερα ψυχικά αποθέματα και στο 60' ήταν αυτοί που έχασαν μια ακόμα καλή ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ ο Νταλέ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Κοτσόλη.

Τρία λεπτά αργότερα (63') ο Λέτο επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα ήταν εύκολη λεία για τον Ράντμαν, ο οποίος ελέγχοντας την πορεία της την άφησε να περάσει άουτ.

Στο 67' και πάλι οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Μπέλιτς βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε αλλά ο Κοτσόλης και πάλι φώναξε παρών αποκρούοντας ωστόσο η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ανάκογλου που χωρίς πίεση σούταρε άουτ σε κενή εστία.

Ο Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει "έριξε" στο ματς και τον Γκοβού για την ενίσχυση της επίθεσης αποσύροντας τον Σπυρόπουλο και μετατρέποντας το σχήμα σε 3-4-3.

Υπεροχή... χωρίς ουσία για φιλοξενούμενους

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους στο τελευταίο 15λεπτο, αλλά όλες τους οι προσπάθειες δεν είχαν καλή κατάληξη. Χωρίς "καθαρό" μυαλό δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και οι γηπεδούχοι ήταν έτοιμοι να "χτυπήσουν" σε αντεπίθεση.

Στο 87' ο Σουμπίνιο λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (μαζί και ο Σίντιτς) σούταρε αλλά και πάλι ο Κοτσόλης είπε "όχι" αποκρούοντας την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό (88') ένα λάθος του Παπάζογλου δεν εκμεταλλεύθηκε σωστά ο Χριστοδουλόπουλος και το "ψαλίδι" που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95') μετά από φάουλ του Νίνη ο Καντέ έπιασε την κεφαλιά και αρχικά ο Ράντμαν (εντυπωσιακή επέμβαση) και εν συνεχεια ο Παπαζογλου απομάκρυναν την μπάλα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις