Logo

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-2



 
 

panioniosΟ Πανιώνιος πέρασε από το νησί των "Φαιάκων" επικρατώντας με 2-1 της Κέρκυρας για την 28η αγωνιστική και εξασφάλισε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην Superleague. Δυσκόλεψαν τα πράγματα για τον ΑΟΚ

Μια σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με την παραμονή στην Superleague, πέτυχε στο νησί των "Φαιάκων" ο Πανιώνιος.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή παρότι αγωνιζόταν για 30 λεπτά με δέκα παίκτες, με γκολ των Μήτρογλου και Σιόβα επικράτησε με 2-1 της Κέρκυρας και έφτασε έτσι στους 34 βαθμούς.

Από την άλλη, ο ΑΟΚ που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή, ισοφάρισε προσωρινά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Επστάιν, αλλά δεν πήρε ούτε τον βαθμό, έμεινε στους 30 και πλέον μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή της.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά σημαντικό και για τις δύο ομάδες, προκειμένου να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος είχε πιο πολλές ευκαιρίες και ένα γκολ με τον Μήτρογλου το οποίο ήταν το έβδομο με την φανέλα του Πανιωνίου σε οκτώ ματς και εννέα συνολικά στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος η Κέρκυρα ήταν αυτή που ανέβασε την απόδοσή της, κατάφερε να ισοφαρίσει με το πέναλτι του Επστάιν και να πάρει την αποβολή του Όμο, αλλά σε μια αδράνεια της άμυνας δέχθηκε το γκολ από τον Σιόβα και έτσι ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πήρε το πολύτιμο "τρίποντο".

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής/ Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης (83' Γιάντσης), Η. Ιωάννου (70' Φλαβίνιο), Μακρής (46' Λαμπρόπουλος).

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Ριέρα (92' Λάτκα), Μπάλαμπαν (69' Γιονσον), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (84' Σβέρκος), Κουμορτζί, Σιόβας, Τσότσαλιτς.

Κίτρινες κάρτες: Γραμμόζης (54', Κέρκυρα), Γκουστάβο (71', Κέρκυρα)- Όμο (36', Πανιώνιος), Σιόβας (52', Πανιώνιος), Κβιρκβέλια (54', Πανιώνιος), Ριέρα (85', Πανιώνιος), Σβέρκος (86' Πανιώνιος)

Κόκκινες κάρτες: Όμο (62', Πανιώνιος)

Σκόρερ: Επστάιν (63' πεν. Κέρκυρα) - Μήτρογλου (30', Πανιώνιος), Σιόβας (79', Πανιώνιος)

Το ματς

Ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος και είχε ευκαιρίες, σημειώνοντας παράλληλα και ένα γκολ με τον Μήτρογλου, το έβδομο με την φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 6ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ριερα ο Μπάλαμπαν έκανε το σουτ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Έξι λεπτά αργότερα (12'), από το σουτ του Ριέρα από δεξιά, η μπάλα θα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κωνσταντόπουλου.

Η απάντηση της Κέρκυρας ήρθε στο 19', όταν μετά από κεφαλιά του Στολτίδη, η μπάλα χτύπησε στο Τσότσαλιτς στο οριζόντιο δοκάρι του Μάχο και κατέληξε κόρνερ. Στο 29', από το σουτ του Μήτρουγλου η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα (30'), η ομάδα της Νέας Σμύρνης άνοιξε το σκορ, όταν ο Γουνδουλάκης έκανε την πάσα μέσα από την περιοχή για τον Μήτρογλου και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για να κάνει το Κέρκυρα- Πανιώνιος 0-1.

          

Η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι για τον Πανιώνιο στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπάλαμπαν έκανε το σουτ με υπερένταση ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε και ο Ριέρα από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ανέβηκε ο ΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με ένα αυστηρό πέναλτι το οποίο κέρδισε στο 62' ο Γκουστάβο από τον Όμο, ο οποίος είδε και την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη).

Έτσι στο 63', ο Επστάιν που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο για να κάνει το ΑΟΚ- Πανιώνιος 1-1.

Στο 67' η Κέρκυρα είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία, όταν από το μακρινό φάουλ που εκτέλεσε ο Στολτίδης, ο Μάχο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Κέρκυρα έχοντας και παίκτη παραπάνω, συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τελικά ο Πανιώνιος ήταν αυτός ο οποίος βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 79', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο ο Τσίγκας δεν έπιασε καλά την κεφαλιά στην προσπάθεια του να διώξει, η μπάλα αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Σιόβας από την μικρή περιοχή με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το ΑΟΚ- Πανιώνιος 1-2.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν και μια κεφαλιά του Στολτίδη στο 86' από κοντινή απόσταση, ο Μάχο δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι και ο Πανιώνιος πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-1 που του εξασφαλίζει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην Superleague.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις