Logo

ΜΟΤΟ GP Ισπανίας: Νίκη Λορένθο, απολογία Ρόσι



 
 

gp_3-4-2011Κέισι Στόνερ και Βαλεντίνο Ρόσι πρόσφεραν τη μεγαλύτερη συγκίνηση του ισπανικού Grand Prix, όταν στον 7ο γύρο του αγώνα ο Ιταλός έπεσε πάνω στον Αυστραλό, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εγκαταλείψει τον αγώνα κι ενώ βρισκόταν δεύτερος. Ο Ρόσι κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει πέμπτος.

           (Δείτε το βίντεο) 

Μετά το πέσιμο της καρώ σημαίας ο αναβάτης της Ducati πήγε στο γκαράζ της Honda για να απολογηθεί για την κακή εκτίμηση που είχε, με τον Στόνερ να είναι εμφανώς εκνευρισμένος και με τον ίδιο, αλλά και με τους ανθρώπους της πίστας, οι οποίοι έδειξαν αδιαφορία και δεν προσπάθησαν καν να τον βοηθήσουν μήπως καταφέρει να ξαναμπεί στον αγώνα.

«Ο Ρόσι ήρθε από την εσωτερική και δεν μπόρεσε να μείνει πάνω στη μοτοσικλέτα και με πέταξε έξω. Δεν ήταν η καλύτερη μέρα για μας σίγουρα, είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο Αυστραλός. Και συνέχισε: «Σίγουρα θα προτιμούσα αν ο Βαλεντίνο ερχόταν στο γκαράζ μακριά από τις κάμερες και μου έλεγε κάτι ήρεμα, χωρίς να χρειάζεται να έχει πάντα αποδείξεις. Σίγουρα δεν το κάνει για τον εαυτό του, απλά θέλει να δείξει σε όλους ότι απολογήθηκε. Ναι, είναι ωραία χειρονομία, αλλά δεν αλλάζει το σημερινό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Ρόσι σχολίασε: «Ήταν ένας τρελός αγώνας γιατί οι συνθήκες ήταν δύσκολες και όλοι ήμασταν στο όριο με τα μαλακά ελαστικά. Δυστυχώς έκανα ένα λάθος στο φρενάρισμα, δεν πήγα να περάσω τον Στόνερ, απλά έκανα λάθος. Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ή να είμαστε στο βάθρο, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα. Έκανα ένα λάθος και ήταν σημαντικό να απολογηθώ, δεν με ενδιαφέρει τι έχει να πει αυτός ή οποιοσδήποτε».

Λορένθο: «Δεν το είχα φανταστεί»

Στην κορυφή της βαθμολογίας φιγουράρει ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος πήρε μια… αθόρυβη νίκη στη Χερέθ και χάρισε στιγμές χαράς στους συμπατριώτες του που κατέκλυσαν τις εξέδρες της πίστας. Όπως και πέρυσι, που είχε αναδειχθεί νικητής, έτσι και φέτος, ο αναβάτης της Yamaha πανηγύρισε κάνοντας μια βουτιά στη λιμνούλα που υπάρχει στην πίστα.

«Ήταν ένας από τους πιο υπομονετικούς μου αγώνες. Είναι μια σπουδαία νίκη που τη χρειαζόμασταν και νιώθω τόσο καλά. Είναι επίσης η πρώτη φορά που κερδίζω με τέτοιες συνθήκες, η πρώτη φορά! Τώρα δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τη μοτοσικλέτα μας, κερδίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην πορεία», είπε αρχικά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Για να προσθέσει: «Ο Βασιλιάς της Ισπανίας μου είπε ότι θα μου φέρει τύχη, μετά τη συνάντησή μας στη Μαδρίτη τον Φεβρουάριο και είχε δίκιο (σ.σ. ο Χουάν Κάρλος παρακολούθησε τον αγώνα και βρέθηκε και στο βάθρο)! Με τον ανταγωνισμό τόσο υψηλό φέτος ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα ηγούμουν της βαθμολογίας μετά από δύο αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Η τελική κατάταξη:

1.Χόρχε Λορένθο Yamaha 50:49.046

2.Ντάνι Πεδρόσα Repsol Honda +19.339δευτ.

3.Νίκι Χέιντεν Ducati +29.085

4.Χιρόσι Αογιάμα San Carlo Honda Gresini +29.551

5.Βαλεντίνο Ρόσι Ducati +1:02.227

6.Έκτορ Μπαρμπερά Mapfre Aspar Ducati +1:08.440

7.Kάρελ Άμπραχαμ Cardion AB Ducati +1:14.120

8.Καλ Κράτσλοου Monster Tech 3 Yamaha +1:19.110

9.Τόνι Ελίας LCR Honda 1:42.906

10.Τζον Χόπκινς Rizla Suzuki 1:48.395

11.Λόρις Καπιρόσι Pramac Ducati +1:51.876

12.Αντρέα Ντοβιτσιόζο Repsol Honda +1 γύρος

Βαθμολογία

1.Λορένθο 45β.

2.Πεδρόσα 36

3.Στόνερ 25

4.Χέιντεν 23

5.Ρόσι 20

6.Αογιάμα19

7.Μπαρμπερά 14 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sportnet


Τελευταίες Ειδήσεις