Logo

Κύπρος: Κρίθηκαν ένοχοι για την αρπαγή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου



 
 

tassos_Papadopoulos-tafos_04-04-2011Ένοχους έκρινε σήμερα Δευτέρα το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, δύο αδέλφια Κύπριους και έναν Ινδό, για την υπόθεση της σύλησης του τάφου και της κλοπής της σορού του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Πρόκειται, για τους Μάμα Π. Κίτα, Αντώνη Π. Κίτα και Σαρμπτζιτ Σινγκ που στις 11 Δεκεμβρίου 2009 εισήλθαν στο κοιμητήριο όπου είχε ταφεί ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου,  μετατόπισαν την ταφόπλακα του μνήματος, ξέθαψαν τη σορό και τη μετέφεραν σε άλλο κοιμητήριο.

Τρείς μήνες αργότερα ο Ινδός ζήτησε από κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου 100.000 ευρώ προκειμένου να της αποκαλύψει το σημείο όπου βρισκόταν η σορός του πατέρα της.

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι εμπνευστής του σχεδίου ήταν ο Αντώνης Κίτας ο οποίος ζήτησε από τον αδελφό του Μάμα να προβεί σ’ αυτήν την αποτρόπαια πράξη, με σκοπό να διαπραγματευθεί με την Κυπριακή κυβέρνηση την αποφυλάκισή του, αφού εξέτιε ποινή ισόβιας  κάθειρξης.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα αποφασίσει για το ύψος της ποινής που θα επιβάλει στους κατηγορούμενους, τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις