Logo

Τραγικός θάνατος τεχνικού του ΑΝΤ1



 
 

1_4-4-2011Τραγική εξέλιξη είχε, το βράδυ της Δευτέρας, μία ενέργεια διαμαρτυρίας περίπου 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οδό Κλειούς στα Μελίσσια, όπου βρίσκεται το σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, Κωνσταντίνου Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι νεαροί έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα διαμαρτυρίας. Αστυνομικές δυνάμεις, που έφτασαν στο σημείο, τους κατεδίωξαν και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Ωστόσο, λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο κινητό συνεργείο μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού «AΝΤ1» για απευθείας ρεπορτάζ από τον τόπο του συμβάντος, αλλά καθώς ο 32χρονος τεχνικός ύψωνε το δορυφορικό πιάτο για τη μετάδοση, αυτό «βρήκε» σε σύρμα υψηλής τάσης της ΔΕΗ και τον κεραυνοβόλησε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την αντίθεσή της σε ενέργειες σαν και αυτή που έγινε χθες βράδυ έξω από την κατοικία του Εφέτη Ανακριτή κ. Κωνσταντίνου Μπαλντά, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των "Πυρήνων" και "εκτελεί ευόρκως και με απόλυτη αμεροληψία τα καθήκοντά του".

Η Ένωση επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι "οι δικαστές και εισαγγελείς επιτελούν το λειτούργημά τους υπακούοντας μόνο στο Σύνταγμα, στους νόμους του Κράτους και τη συνείδησή τους και αυτό αποτελεί την ισχυρότερη εγγύηση για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας".
 

Τέλος η ΕΔΕ εκφράζει τη λύπη της για τον άδικο χαμό του τεχνικού τηλεοπτικού σταθμού, που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα που συνέβη, κατά τη δημοσιογραφική κάλυψη του περιστατικού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις