Logo

Εισαγγελέας: Ένοχοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος



 
 

kenteris_thanou_5-4-2011«Σκηνοθετημένο και προμελετημένο» χαρακτήρισε ο εισαγγελέας του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας Γ. Πέτρος το τροχαίο ατύχημα, που είχαν δηλώσει ότι είχαν, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου.

Για το λόγο αυτό ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε στο δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους δύο αθλητές, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ, όπου νοσηλεύτηκαν οι πρωταθλητές, καθώς και τους δύο δήθεν αυτόπτες μάρτυρες του ανύπαρκτου τροχαίου.

Ειδικότερα, στην αγόρευσή του ο κ. Πέτρος επισήμανε ότι από την ακροαματική διαδικασία, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ότι υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία ήταν ο Χρήστος Τζέκος, τονίζοντας ότι στην κατοχή του συγκεκριμένου κατηγορουμένου βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες.

Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι ο ισχυρισμός περί τροχαίου ατυχήματος ήταν «αβάσιμος», διότι, όπως είπε: «από την Τροχαία δεν εντοπίστηκαν στο υποδειχθέν σημείο ίχνη πτώσης μηχανής ούτε θραύσματα, ούτε υγρά ή κάτι άλλο στο οδόστρωμα

Με βάση αυτές τις παραδοχές, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι:

*Ο Χρήστος Τζέκος, για ηθική αυτουργία στις πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβαση καθήκοντος και για παραβίαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

*Οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και σε παράβαση καθήκοντος, με την αναγνώριση ελαφρυντικού, λόγω της «της ψυχικής εξάρτησής τους από τον προπονητή τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στην επίδραση που είχε ο προπονητής στους δύο αθλητές υπογραμμίζοντας: «Ο Χρήστος Τζέκος είχε κυριαρχικό ρόλο στις αποφάσεις των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου. Ήταν πατέρας απέναντι στους αθλητές

Ακόμη, ο κ. Πέτρος ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι:

*Ο γιατρός του ΚΑΤ, που υπέγραψε την εισαγωγή των αθλητών, για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση καθώς και οι έξι συγκατηγορούμενοι συνάδελφοί του από το ίδιο νοσοκομείο για απλή συνέργεια στα αδικήματα που τέλεσε ο πρώτος, με την αναγνώριση και για τους επτά του  ελαφρυντικού των «μη ταπεινών αιτίων», επειδή «όλοι τους οδηγήθηκαν στις πράξεις τους έχοντας απέναντι τους δύο θρύλους του αθλητισμού», όπως είπε

*Οι δύο αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου, οι οποίοι, όπως ανέφερε, υπέπεσαν σε πολλές αντιφάσεις καταθέτοντας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις