Logo

Το ΣτΕ θα κρίνει το επίδομα των 176 ευρώ για τους δικαστικούς υπαλλήλους



 
 

ste_5-4-2011Το αίτημα των δικαστικών υπαλλήλων να λαμβάνουν και αυτοί το επίδομα των 176 ευρώ, που χορηγείται σε άλλες κατηγορίες απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα, κρίνεται από το Στ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ήδη στο ΣτΕ  συζητήθηκαν, κατόπιν αναβολής, δύο προσφυγές δικαστικών υπαλλήλων που διεκδικούν την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ για την τριετία 2003-2006.

Κατά τη συζήτηση η εισηγήτρια των υποθέσεων πάρεδρος Κασσιανή Μαρίνου, κατ’ εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για το ΣτΕ, δεν έλαβε θέση επί των προβαλλόμενων ισχυρισμών, αλλά αρκέστηκε στην απλή αναφορά του ισχύοντος νόμου και του ιστορικού των υποθέσεων.

Κατά την αναβολή των υποθέσεων, το Σεπτέμβριο του 2010, η  εισηγήτρια είχε προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης, εκφέροντας την άποψη ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίμαχο επίδομα, επειδή κατά την άποψή της:

α.«Δεν υφίσταται ταυτότης συνθηκών μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών υπαλλήλων», και

β.«Δεν αποτελεί παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος η χορήγηση του επιδόματος σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Σημειώνεται, ότι μετά το τέλος της συζήτησης των υποθέσεων, κατά την οποία δεν παρέστη νομικός εκπρόσωπος της πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου, το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Άρειος Πάγος, το άλλο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, έχει κρίνει με σειρά αποφάσεών του ότι δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ:

*οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (όπως είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία κ.λπ.)

*οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και

*οι δικηγόροι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που απασχολούνται με πάγια αντιμισθία.

Το εκλογικό επίδομα

Στο μεταξύ, οι δικαστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι πέντε μήνες μετά τη διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αποτελούν το μόνο κλάδο, από όσους εργάστηκαν για τις εκλογές, στον οποίο δεν έχει καταβληθεί  το εκλογικό επίδομα.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος κάνει λόγο για «κυβερνητική κοροϊδία στους δικαστικούς υπαλλήλους», αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε ο κλάδος που από την αρχή εντόπισε προβλήματα στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και με δικές μας παρεμβάσεις διορθώθηκαν σημεία, που θα μπορούσαν να επιφέρουν ακόμη και ακύρωση των εκλογών.

odye_5-4-2011Είμαστε εμείς που «βγάλαμε» όλη την εργασία για τις εκλογές, εργαζόμενοι, πριν τις εκλογές, κατά τη διάρκεια των εκλογών, αλλά και μετά τις εκλογές, αφού ως γνωστό, οι Δικαστικοί υπάλληλοι, μαζί με Δικαστές, ελέγχουν τα αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά τμήματα, τα επίσημα αποτελέσματα βγαίνουν και ανακοινώνονται από τις δικαστικές υπηρεσίες της Χώρας, αλλά και στα Διοικητικά Δικαστήρια εκδικάζονται (μέχρι και σήμερα) οι ενστάσεις, τόσο των συνδυασμών, όσο και των υποψηφίων.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα Υπουργεία που εμπλέκονται στην πληρωμή του επιδόματος αυτού και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών, με προσχήματα και αποπροσανατολισμό, καθυστερούν σκόπιμα την πληρωμή μας, γιατί δεν είχαν φροντίσει, για τακτές εκλογές (ήξεραν ότι το 2010 θα γινόταν οι εκλογές αυτές), να πιστώσουν τον λογαριασμό με τα αναγκαία ποσά ώστε να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα.

Από τον Ιανουάριο του 2011 μας γέμισαν ψέματα ότι υπάρχουν οι πιστώσεις, ότι βγήκαν τα εντάλματα πληρωμής, ότι πήγαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ότι πήγαν στα «επιτροπικά», ώσπου στις 31-3-2011 ανακαλύψαμε ότι δεν είχαν ακόμη υπογραφεί οι πιστώσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών και όλα ήταν μια κοροϊδία χωρίς προηγούμενο.

Φτάνει πια η κοροϊδία!!!

Θα πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να καταλάβει ότι, όπως θέλει να είναι συνεπής στις «υποχρεώσεις» της απέναντι στην τρόικα και στο ΔΝΤ, εφαρμόζοντας αυτή τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, θα πρέπει να είναι συνεπής και προς τους εργαζόμενους αυτής της Χώρας, να μη ζητά μόνο «θυσίες» και να περικόπτει μισθούς, αλλά να πληρώ-νει τα δεδουλευμένα γιατί με βάση τα σημερινά δεδομένα πρωτεργάτης του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις