Logo

Για κακουργήματα διώκονται έξι γιατροί του ΕΣΥ



 
 

mizes_de_Puy_5-4-2011Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος πρόκειται να ασκηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες σε βάρος έξι γιατρών του ΕΣΥ, (τέσσερεις από την Αθήνα και δύο από τη Θεσσαλονίκη) που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της προμήθειας ορθοπεδικών υλικών από την  “ De Puy”.

Τη σχετική παραγγελία έδωσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας η Εισαγγελέας Εφετών ΄Αννα Ζαΐρη, που διενεργεί τη σχετική έρευνα, ενώ οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιανουάριο οι ίδιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί εναντίον έξι ακόμα γιατρών δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι επί σειρά ετών λάμβαναν τεράστια χρηματικά ποσά προκειμένου να επιλέγουν ορθοπεδικά υλικά της εν λόγω εταιρίας.

Από τη δικογραφία προκύπτει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι η “De Puy Internasional” – που είναι θυγατρική της “Johnson & Johnson” με έδρα τη Βρετανία – κατάφερε με τη μέθοδο των δωροδοκιών να εμφανίζει αξιοθαύμαστες πωλήσεις στη χώρα μας.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, αμέσως μόλις έφθασαν στην Ελλάδα, στοιχεία των βρετανικών αρχών για «μίζες», που έδινε η “De Puy”, τουλάχιστον για το διάστημα 2002- 2005, προκειμένου να προτιμώνται τα υλικά της στα δημόσια νοσοκομεία, όπως προέκυψε από εσωτερικό έλεγχο της μητρικής αμερικανικής εταιρίας, αλλά και από την έρευνα της Βρετανικής Δικαιοσύνης.

Με βάση τα έγγραφα που ήρθαν στη χώρα, φαίνεται πως οι αμοιβές των ορθοπεδικών για την προώθηση προϊόντος, άγγιζαν ακόμη και το 30% επί της τιμής της μονάδας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις