Logo

Η πρώτη εικονική χορωδία του κόσμου !(vid)



 
 

vrtlchr_10-4-2011O Eric Whitacre, συνθέτης και μαέστρος, δημιούργησε μία χορωδία αλλιώτικη από όλες τις άλλες.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την πρώτη εικονική χορωδία στον κόσμο!    


Η εικόνα έχει ως εξής: Ο μαέστρος βρίσκεται μπροστά από ένα σκούρο φόντο. Η χορωδία του, η οποία συμπεριλαμβάνει 185 φωνές, βρίσκεται μπροστά του.  

Οι τραγουδιστές, όμως, που την απαρτίζουν, δεν βρίσκονται  στον ίδιο χώρο με τον μαέστρο, αλλά τραγουδούν ο καθένας από το σπίτι του, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ενώ προέρχονται και από διαφορετικές χώρες.  

Η ιδέα για την εικονική χορωδία ήρθε στον Whitacre το 2009, όταν μια νεαρή γυναίκα, που ονομάζεται Britlin Losee, δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube, όπου τραγουδούσε το μέρος της σοπράνο σε μια a cappella σύνθεση του ίδιου.

«Το βίντεο ήταν τόσο ωραίο και συγκινητικό και – κατά κάποιον τρόπο – οικείο, που αμέσως σκέφτηκα ότι θα ήταν απίστευτο αν μπορούσαμε να βάλουμε 50 άτομα απ’ όλο τον κόσμο να το κάνουν αυτό όλοι μαζί την ίδια στιγμή», είπε ο Whitacre σε συνέντευξή του στο CNN.

Πριν από ένα χρόνο, η κυκλοφορία του “Lux Aurumque”, που συνέθεσε και διηύθυνε ο Eric Whitacre, προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο της χορωδιακής μουσικής όταν αναρτήθηκε στο YouTube, κερδίζοντας 1 εκατομμύριο θεατές κατά το πρώτο δίμηνο.

Φέτος, ο Whitacre παρουσίασε τη δεύτερη εικονική χορωδία του, με τίτλο “Sleep”, πηγαίνοντας την αρχική του ιδέα σε ένα νέο επίπεδο πολυπλοκότητας, καθώς, αυτή τη φορά, συμμετείχαν 2.051 φωνές από 58 διαφορετικές χώρες!

                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                    

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις