Logo

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 0-0



 
 

iraklis_10-4-2011Ηρακλής και ΠΑΟΚ "ξόδεψαν" αρκετές ευκαιρίες στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague με αποτέλεσμα να μοιραστούν από ένα βαθμό, έπειτα από το στείρο "0-0" στο "Καυτανζόγλειο". Παραμένει στην κατηγορία ο "Γηραιός".

Αποθέωση για τον Τάσο Κατσαμπή στο 71' (σ.σ. έγινε αλλαγή) στο εντός έδρας "αντίο" του.

Το πρώτο μέρος του ντέρμπι μπορεί να έληξε δίχως γκολ ωστόσο η διάθεση να επιτευχθεί υπήρξε.

Δύο καλές στιγμές για τους γηπεδούχους με τον Σολτάνι, που δεν έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία απέναντι στον Χαλκιά και τρεις για τους φιλοξενούμενους, καταγράφηκαν άλλωστε στο ενεργητικό των δύο ομάδων.

Λιγότερες ευκαιρίες στην επανάληψη από τους δύο "μονομάχους" με το τοπικό ντέρμπι να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα (σ.σ. 0-0) και τον Ηρακλή να παραμένει στη Superleague καθώς Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΛ είναι οι άλλες δύο ομάδες που ακολούθησαν τον Πανσερραϊκό στη Football League.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχε η αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ στο "Καυτανζόγλειο". Άλλωστε το ματς αυτό αποτελούσε το τοπικό ντέρμπι της αποψινής αγωνιστικής ημέρας στη Superleague, με τον Ηρακλή να "κυνηγά" την μαθηματική εξασφάλιση όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Παράλληλα όμως ήταν και το αποχαιρετιστήριο ματς του Τάσου Κατσαμπή, μπροστά στον κόσμο του Ηρακλή, καθώς όπως έχει γνωστοποιήσει στο τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή δεν είναι... σωματικοί, παρά τα 38 του χρόνια, αλλά κυρίως ψυχολογικοί, με τον σκληροτράχηλο κεντρικό αμυντικό να δηλώνει "κουρασμένος" από τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Αντίο" λοιπόν από τον "αρχηγό" σε μία πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα, γεμάτη συγκινήσεις, με τίτλους τόσο με τον Πανιώνιο (σ.σ. Κύπελλο Ελλάδας το 1998) όσο και με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. το Κύπελλο Ελλάδας το 2001).

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιώργος Παράσχος δεν είχε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα με μοναδικούς απόντες τους Μάρα και Παπαστεριανό. Άλλωστε ο Ιάκομπ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και συμπεριελήφθη στην αποστολή αλλά και την 18άδα (σ.σ. στον πάγκο).

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, με αρκετά προβλήματα στην αμυντική του γραμμή παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ. Τραυματίες οι Πάμπλο Γκαρσία, Μαλεζάς και Σαβίνι,τιμωρημένος ο αρχηγός του Πάμπλο Κοντρέρας, "ανάγκασαν" τον Μάκη Χάβο να προβεί σε "αλχημείες" προκειμένου να βρει τον παρτενέρ του Τσιρίλο.

Αγωνιστικά ο "Δικέφαλος" ήθελε τη νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Λάρισα, περνώντας έτσι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Α' ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και σε διάστημα 10 λεπτών έφτασαν δις πολύ κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα. Αρχικά με τη διπλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό. Ο Αθανασιάδης "πυροβόλησε" λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μπαντής απομάκρυνε. Προσωρινά όμως καθώς ο Σαλπιγγίδης που είχε ακολουθήσει τη φάση πήρε το "ριμπάουντ" αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Έλληνα γκολκίπερ του Ηρακλή που έδιωξε σε κόρνερ

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 9' ο Βιεϊρίνια με ατομική ενέργεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, εκτέλεσε με το δεξί, όμως ο τερματοφύλακας των "κυανολεύκων" ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να αποσοβήσει το γκολ, με αυτή να βρίσκει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι, προτού καταλήξει κόρνερ.

Η απάντηση ήρθε στο 17' και αυτή έπειτα από προσπάθεια να απομακρυνθεί σέντρα του Μαχόπ, με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι του Χαλκιά, όμως ο Σολτάνι δεν έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία στέλνοντάς την στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Μέχρι το 30' η παραγωγικότητα των δύο ομάδων είχε ατονήσει με την επόμενη καλή ευκαιρία να καταγράφεται στο 33' και να ανήκει στον Ηρακλή. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Σολτάνι, ο οποίος απέναντι από τον Χαλκιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του ΠΑΟΚ.

Στο 38' ο Αθανασιάδης υποδέχτηκε την κάθετη πάσα του Βιεϊρίνια, πέρασε τον εξερχόμενο Μπαντή, αλλά από θέση αριστερά της μικρής περιοχής δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Έλληνα γκολκίπερ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους, με ένα σουτ του Βιτόλο και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ να καταγράφονται απλά ως καλές στιγμές.

Β' ημίχρονο

Με τον Σολτάνι και πάλι να απειλεί ξεκίνησε η επανάληψη του τοπικού ντέρμπι της  29ης αγωνιστικής της Superleague. Ο Γαλλοαλγερινός άσος με γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή απείλησε την εστία του Χαλκιά, αλλά ο Τσιρίλο βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και απομάκρυνε με τα πόδια προτού η μπάλα περάσει την τελική γραμμή της εστίας.

Στο 54' ο Ηρακλής απείλησε εκ νέου αυτή τη φορά με έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Λίμα, όμως ο Χαλκιάς με εξίσου εντυπωσιακή... πτήση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ "μίλησε" στο 71' με τον Βιεϊρίνια να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία μεταξύ Κατσαμπή και Λίμα, να σερβίρει παράλληλα προς την εστία στον Μουσλίμοβιτς αλλά το σουτ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαντή.

Σταδιακά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μάνταλου ο ρυθμός και η ποιότητα του αγώνα έπεφταν με αποτέλεσμα να εκλείψουν και οι καλές στιγμές μπροστά από τα καρέ των δύο γκολκίπερ. Ουσιαστικά μοναδική στιγμή άξια αναφοράς αποτελεί η αλλαγή του Τάσου Κατσαμπή που γνώρισε την αποθέωση στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι στην καριέρα του. Για την ιστορία, ο παίκτης που τον αντικατέστησε ήταν ο Στάμου.

Τελικό αποτέλεσμα στο "Καυτανζόγλειο" 0-0, με τον Ηρακλή να παραμένει στη Superleague, καθώς ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης, που ηττήθηκαν από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, θα συνοδεύσουν τον Πανσερραϊκό στη Football League.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Κατσαμπής (71' Στάμου), Χοσέμι, Αραμπατζής (14' Σάνι Καϊτά), Λίμα, Κυριαζής, Ντάνι, Μαχόπ, Σολτάνι, Πίτου Γκαρσία, Επαλέ (50' Ιάκομπ).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπαλάφας, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης (46' Αρίας), Βιεϊρίνια (80' Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (60' Μουσλίμοβιτς).

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο στάδιο

Διαιτητής: Μάνταλος

Βοηθοί: Πάνου, Φαντόπουλος

Κίτρινες: Κατσαμπής, Καϊτά, Ιάκομπ, Κυριαζής / Ίβιτς, Μπαλάφας

Κόκκινες: -

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις