Logo

Καβάλα - Ξάνθη 1-1



 
 

kavala_10-4-2011Καβάλα και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 στο Ανθή Καραγιάννη σε ένα παιχνίδι με αρκετό θέαμα και για τις δυο ομάδες. Φωνάζουν οι γηπεδούχοι για το ακυρωθέν γκολ του Ονουάτσι, δοκάρι για την Ξάνθη στο δεύτερο μέρος.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον Καβάλα και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 και μοιράστηκαν από ένα πόντο.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος, όμως η Ξάνθη έχασε ευκαιρίες σε κρίσιμα σημεία που μπορούσαν να της χαρίσουν ακόμα και τους τρεις βαθμούς.

Το ματς ξεκίνησε με την Ξάνθη να πατάει καλύτερα και να κλείνει την Καβάλα στο περιοχή της. Μάλιστα στο 2ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Καζάκη.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφεραν το ματς στα ίσα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η Καβάλα φωνάζει για ένα γκολ του Ονουάτσι που ακυρώθηκε στο 30ο λεπτό, ενώ η Ξάνθη είχε δοκάρι στο 53' με τον Καζάκη.

Στοιχεία αγώνα

Γήπεδο: Ανθή Καραγιάννη

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Φώσκολου (Πειραιά)

4ος: Μήτση (Πειραιά)

Παρατηρητής: Δούρος (Κορινθίας)

Καιρός: Λίγα σύννεφα και νορμάλ θερμοκρασία

Καβάλα (Μαντζουράκης): Γκαλίνοβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Περεϊρίνια, Ντιέ (Ντικρόκ 81'), Καρντόσο, Αμπντούν, Ρίος (Καπνόπουλος 87'), Ονουάτσι (Ναζλίδης 83'), Νικουλάε.

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Γκλέιζον, Κωστούλας, Στιούαρτ, Αντεφέμι, Φλίσκας, Πόι, Κατόνγκο (Καθάριος 69'), Μαρσελίνιο (Μάνταλος 77'), Καζάκης.

Σκόρερ: Καζάκης (2' πλασέ) - Νικουλάε (50' πλασέ)

Κάρτες: Γκλέισον (κίτρινη 20'), Καζάκης (κίτρινη 53'), Αντεφέμι (κίτρινη 73'), Ρίος (κίτρινη 80'), Καρντόσο (κίτρινη 85'), Αντεφέμι (κίτρινη/κόκκινη 92'), Κωστούλας (κίτρινη 93')

Ξεκίνημα με γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να αιφνιδιάζει την Καβάλα και να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Στιούαρτ ανέβηκε από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα, με την άμυνα της Καβάλας να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο Καζάκης έκανε ανενόχλητος το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς, που ακούμπησε την μπάλα με τα δάχτυλα όμως δεν μπόρεσε να διώξει. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως ο Γκαλίνοβιτς κράτησε το σκορ στο 0-1.

Γκολ η Καβάλα, όχι από την επόπτη

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και έκλεισαν την Ξάνθη στα καρέ της. Μάλιστα στο 27ο λεπτό θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει, όμως ο Ονουάτσι απέναντι από τον Λυμπερόπουλο έστειλε τη μπάλα πάνω του.

Δυο λεπτά αργότερα ο Αφρικανός άσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από γύρισμα του Αμπντούν από τα αριστερά, όμως η επόπτης της αναμέτρησης έδωσε λανθασμένα οφσάιντ.

Στο 36ο λεπτό ήταν η σειρά του Ρίος να απειλήσει την εστία της Ξάνθης, όταν και βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εκεί γύρισε ωραία το σώμα του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά του Λυμπερόπουλου. Ο έμπειρος πορτιέρο ωστόσο έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ.

Πίεση και... γκολ!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με την Καβάλα δηλαδή να πιέζει ασφυκτικά την εστία της Ξάνθης, όμως να μην μπορεί να σκοράρει. Στο 48' ο Ντουγκλάο πήρε κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Λυμπερόπουλος εξ επαφής απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά.

Δυο λεπτά αργότερα η Καβάλα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Αμπντούν με ατομική ενέργεια μπήκε από τα δεξιά και γύρισε ωραία στον Νικουλάε, που με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Λυμπερόπουλου.

Φάση διαρκείας...

Η Ξάνθη πάντως παραλίγο να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ στο 53ο λεπτό, όταν ο Καζάκης με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Πόι πήγε να τη στείλει στα δίχτυα όμως ο Ντουγκλάο με αυτοθυσία έδιωξε.

Το παιχνίδι τελείωσε με την Ξάνθη να μένει με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Αντεφέμι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις