Logo

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0



 
 

asterasΙδανικός αυτόχειρας στο ΟΑΚΑ ο Αστέρας Τρίπολης όχι μόνο έχασε 1-0 από τον Παναθηναϊκό με αυτογκόλ του Πιπίνη στο 82' αλλά έπεσε και στην Football League.

"Ασφαιροι" οι "πράσινοι" δεν έπεισαν και πάλι με την εμφάνισή τους παρά τις ευκαιρίες στο φινάλε με τον Σισέ.

Έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και δεν τα κατάφερε ο Αστέρας Τρίπολης που γνώρισε την πρώτη του ήττα εκτός έδρας στις συναντήσεις του με τον Παναθηναϊκό, που για μια ακόμα φορά έμεινε στην μετριότητα.

Ειρωνεία της τύχης πως οι Αρκάδες που είχαν μείνει από το 80' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αράς, ηττήθηκαν με αυτογκόλ του Πιπίνη στο 82' (προσποίηση του Σαριέγκι για κεφαλιά).

Στο άδειο ΟΑΚΑ οι "πράσινοι" ήθελαν την νίκη κόντρα στους Αρκάδες προκειμένου να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα στις Σέρρες, ωστόσο και πάλι οι παίκτες του Φερέιρα δεν είχαν θετική εμφάνιση.

Παρόλο αυτά "ξόρκισαν" τον "κακό τους δαίμονα" στο Ολυμπιακό στάδιο και έστω με αυτογκόλ μετά από προσπάθεια του εξαιρετικού Σαριέγκι, ο Πιπίνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του που αυτομάτως (λόγω της νίκης της Κέρκυρας) γκρεμίστηκε στην Football League.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας) - Γούκος Δημήτριος (Ηπείρου)

Τέταρτος διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (Καβάλας)

Κίτρινες: Γκοβού, Νίνης / Ορόθκο, Αράς, Ουντότζι, Μάρτινς

Γκολ: 82' αυτογκόλ Πιπίνη

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (75' Κλέιτον), Καραγκούνης (60' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (75' Γκοβού), Λέτο, Σισέ.

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Πιπίνης, Ματούσιακ, Μάρτινς (76' Αρσένιεβιτς), Μπαστία, Ρουμπίλ, Αράς, Μπαρτολίνι, Ουντότζι (67' Κερ), Ορόθκο, Λαδάκης (85' Παπάζογλου).

Τα πλάνα των προπονητών

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε την ομάδα του στις Σέρρες εμφάνισε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τζόρβας, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καραγκούνης και Σισέ επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα και εκτός ενδεκάδας έμειναν οι Κοτσόλης, Καντέ (τιμωρημένος), Σπυρόπουλος, Πετρόπουλος (τραυματίας) και Μαρίνος. Σε ότι αφορά το σχήμα δεν άλλαξε κάτι και το 4-3-3 ήταν και πάλι το αναμενόμενο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες βασικών μονάδων του όπως, οι Πουλίδο, Φορτούνης, Αργυρόπουλος, Καρέρα, Φρανκού και Ουριμπάρι, οι οποίοι για διάφορους λόγους έμειναν εκτός. Αντίθετα, επέστρεψαν οι Κρις, Αράς και Πιπίνης με τους δύο τελευταίους να είναι εντός ενδεκάδας.

Επιθετικός από την αρχή

Την εδαφική υπεροχή του προσπάθησε να αναλάβει από τα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός αλλά οι επιθετικές του ενέργειες βασίζονταν σε ατομικές ενέργειες και όχι σε συνολική προσπάθεια των παικτών κάτι που δεν είχε απόδοση.

Καραγκούνης (2') και Λέτο (4') προσπάθησαν με σουτ από διαγώνια θέση να απειλήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Ανάλογη και η περίπτωση του Τζιμπρίλ Σισέ που είδε ότι είναι μόνος του εκτός περιοχής στο 13', σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι "πράσινοι" εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των αντιπάλων τους να βγουν μπροστά είχαν την κατοχή αλλά παράλληλα ήταν και φλύαροι. Στο 23' οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ από στημένη φάση και ένα φάουλ εκτός περιοχής. Ο Σισέ ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ντεγκρά απομάκρυνε χωρίς να μπλοκάρει και ο Σαριέγκι εξ επαφής πλάσαρε άουτ.

Ανάλογη ήταν και η ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου με σουτ από διαγώνια θέση στο 25' που πέρασε πάνω από την εστία του πορτιέρο των Αρκάδων. Τέσσερα λεπτά αργότερα (29'), ο Λέτο ξεπέρασε τον αντίπαλό του, μπήκε στην άμυνα από τα αριστερά και έστρωσε στον Κατσουράνη το σουτ του οποίου κόντραρε ο Ορόθκο την ύστατη ώρα.

Ανέβηκε και απείλησε ο Αστέρας

Με την συμπλήρωση του ημιώρου, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην πρώτη τους οργανωμένη και θετική επιθετική προσπάθεια. Ο Μάρτινς βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από τον Τζόρβα και η μπάλα κατέληξε άουτ παρά την προσπάθεια του Ματούσιακ να την προωθήσει στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν σε διπλή φάση διαρκείας στο 43'. Μετά από σουτ του Μπαστία, ο Ματούσιακ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή και σούταρε με τον Τζόρβα να απομακρύνει και την μπάλα να "χτυπάει" από κοντά στο χέρι του Βύντρα.

Οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν αλλά ο διαιτητής Θάνος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και μετά από δύο λεπτά έληξε το πρώτο ημίχρονο, που εκτός από δύο φάσεις δεν είχε να παρουσιάσει κάτι σημαντικό από πλευράς θεάματος.

Αλλαγή θέσεων από Φερέιρα

Στο δεύτερο ημίχρονο για να διορθώσει την εικόνα της ομάδας του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα "ανακάτεψε" την τράπουλα στην ενδεκάδα, πηγαίνοντας αριστερά τον Χριστοδουλόπουλο, τον Καραγκούνη δεξιά και στο πλάι του Σισέ τον Σεμπαστιάν Λέτο.

Οι "πράσινοι" που και πάλι είχαν την εδαφική υπεροχή δεν μπορούσαν εύκολα να διασπάσουν την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Στο 51' ο Χριστοδουλόπουλος προσπάθησε να πασάρει στον Σισέ στη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα δεν έφτασε στο Γάλλο επιθετικό λόγω έγκαιρης επέμβασης του Ορόθκο που είναι από τους διακριθέντες των φιλοξενούμενων.

Στο 58' ο Λέτο "έκλεψε" την πάσα του Ορόθκο, έβγαλε το Χριστοδουλόπουλο μέσα στην περιοχή μόνο απέναντι στον Ντεγκρά αλλά ο Ελληνας μέσος αντί να πασάρει στον Αργεντίνο συμπαίκτη του σούταρε προς την εστία αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα απομάκρυνε με τα πόδια.

Ένα λεπτό μετά (59') ο Λέτο με προσωπική ενέργεια σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μετά από κόντρα η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Ενίσχυση με Νίνη... και Κερ

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Φερέιρα "έριξε" στο ματς τον Νίνη αντί του Καραγκούνη προκειμένου να δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα του. Τέσσερα λεπτά (64') αργότερα, ο Βύντρα δέχθηκε την μπάλα με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται σε θέση οφσάιντ, σέντραρε από δεξιά αλλά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αστόχησε σε πλασέ εξ' επαφής να ανοίξει το σκορ για τους "πράσινους".

Η απάντηση στην σκακιέρα του ματς από τον Δερμιτζάκη ήταν ο Κερ αντί του Ουντότζι για να ενισχύσει περισσότερο την μεσαία του γραμμή. Οι Αρκάδες έδειχναν με πολυπρόσωπη άμυνα από το κέντρο να διατηρούν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Ντεγκρά.

Δεν μπορούσαν οι "πράσινοι", το έβαλε ο Πιπίνης

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού βλέποντας πως η μπάλα δεν μπορεί να φτάσει στον Σισέ αλλά και κανείς από τους παίκτες του να μην μπορεί με μια ατομική ενέργεια να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, έβαλε στο ματς στο τελευταίο τέταρτο τους, Κλέιτον και Γκοβού αντί των κουρασμένων Κατσουράνη και Χριστοδουλόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι με ανόητη ενέργεια του Αράς στο 80' να διαμαρτυρηθεί σε φάουλ που του έγινε δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο με αριθμητικό μειονέκτημα.

Αυτό το γεγονός προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν οι γηπεδούχοι αλλά η πίεση τους δεν είχε αποτελέσματα. Παρόλο αυτά στο 82' έφτασαν στο γκολ μετά από στημένη φάση.

Μετά από κόρνερ του Κλέιτον ο Σαριέγκι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι να κάνει την κεφαλιά αλλά δεν την βρήκε παρασύροντας και μπερδεύοντας τον Πιπίνη που από κοντά στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά με κεφαλιά, κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Άσφαιρος στο φινάλε ο Σισέ

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Σισέ μετά από εξαιρετική πάσα του Κλέιτον από το κέντρο βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Ντεγκρά πλάσαρε από πάνω του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ίδια κατάληξη και στις καθυστερήσεις όταν ο Σισέ από διαγώνια θέση σούταρε και ο Ντεγκρά τον νίκησε σε μια ακόμα μονομαχία ενώ λίγο αργότερα και πάλι ο Γάλλος επιθετικός σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπαστία με κόντρα απομάκρυνε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις