Logo

Αυστραλία: Ισόβια στον πατέρα που πέταξε την κόρη του από γέφυρα



 
 

pateras_fonias_11-4-2011Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μελβούρνης ο πατέρας που πέταξε από μια γέφυρα, το Σεπτέμβριο του 2009, την 4χρονη κόρη του Ντάρσι.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε την πράξη του «φρικιαστικό έγκλημα», ενώ ο πρόεδρος λίγο πριν απαγγείλει την ποινή είπε στον κατηγορούμενο:

«Σκότωσες ένα αθώο παιδί. Το πέταξες στη θάλασσα από ύψος 80 μέτρων. Ο θάνατος του κοριτσιού, που ποιος ξέρει τι σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του τα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν ιδιαίτερα βάρβαρος».

Ειδικότερα,το έγκλημα είχε γίνει το πρωί της 29ης Ιανουαρίου του 2009. Τότε ο πατέρας είχε πετάξει τη κόρη του από την κορυφή της γέφυρας Westgate, ύψους 58 μέτρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου κατηγορουμένου Άρθουρ Φίλιπ Φρίμαν υποστήριξε ότι ο εντολέας του δεν θυμάται την αποτρόπαια πράξη του, ακόμη κι αν αποδέχεται ότι τη διέπραξε.

Αντίθετα, η ψυχίατρος Βικτόρια Σκίνερ κατέθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο 37χρονος δεν γνώριζε τι έκανε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα δείχνουν πως ήταν μία μεθοδευμένη κίνηση για να εκδικηθεί τη γυναίκα του».

Η δίκη του Άρθρου Φίλιπ Φρίμαν ήταν πολυήμερη. Μόνο για την απόφαση επί της ενοχής οι ένορκοι χρειάστηκαν πέντε ημέρες διάσκεψης για να καταλήξουν σε ομόφωνη κρίση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο πρόεδρος, επιβάλλοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, διευκρίνισε ότι για να έχει το δικαίωμα ο Άρθουρ Φίλιπ Φρίμαν να υποβάλλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση θα πρέπει προηγουμένους να έχει εκτίσει 32 χρόνια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις